Seriale

Helix – Serial TV [SyFy]

„The moment I was born without the eyes, I’ve been good for only one thing; to bear him another daughter. And he’ll keep doing it to every one of his daughters. Do you know why? Because every time he does, the mortal part gets weaker and the immortal part gets stronger. That’s why it has to be his daughters. He thinks one day he’ll have a child like himself.”

Un proiect SyFy care a castigat inca de la inceput publicul amator de productii stiintifice, „Helix”mizeaza pe premisa pe care se sprijinea in 1987 John Carpenter cu „The Thing”, gandit initial ca o miniserie. Un grup de doctori-cercetatori, responsabil de controlul Centrului de Raspandire al Bolilor este trimis intr-o statie izolata din Arctic pentru a descoperi ce s-a intamplat acolo, dupa ce primesc un semnal de ajutor. Un virus scapa de sub control, iar ceea ce nu se stie si se afla treptat, este faptul ca omenirea este amenintata cu disparitia. Responsabila de dezastrul cu implicatii in intreaga lume este corporatia Ilaria.

Pe fundalul unui stil si aspect retro, momentele reusesc sa fie dramatice, tensionante, infioratoare in cele mai multe cazuri. Se apeleaza si la molestare psihica, la descoperirea unor secrete ascunse, la relatii distorsionate intre personaje, ca puncte forte. Uneori secventele cad intr-un ridicol neintentionat. Rezulta rar greseli: dialog banal, actiune uneori deraiata. In rolurile principale ii veti recunoaste pe Billy Campbell, Neil Napier, Kyra Zagorsky, Jordan Hayes si Hiroyuki Sanada, acestia portretizand personaje inconsistente, dar credibile.

„Helix” este livrat de persoane ca Ronald D. Moore ( producator executiv „Battlestar Galactica”), Lynda Obst („Contact”) si Steven Maeda („Lost”,”The X-Files”) cu totii contribuind cu idei ambitioase pentru conturarea cat mai credibila a unei molime urmarite chiar din punctul zero. Oamenii de stiinta colaboreaza cu soldatii, fiecare citeste mai departe.

Vizionare trailer:

Helix-Syfy1

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.