Comedie, Special

Ghinionistul 2017 [cronica]

Ghinonistul 2017:

„Stii personajul ala din desene animate care merge cu un nor deasupra capului si oriunde merge el si norul ala merge dupa el si ploua, tuna, fulgera? Ala sunt eu.”

  • Regizor: Iura Luncasu
  • Actori: Vlad Logigan, Sanziana Tarta, Gheorghe Visu, Radu Gabriel, Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Iantu, Codin Maticiuc
  • Gen: Comedie, Romantic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: Romania
  • Durata: 90 minute

Stiti filmele alea care ne prezinta o zi din viata unui personaj, unul „pricopsit” doar cu ghinioane si care, oricat ar incerca, nu scapa de belele, ba chiar pare ca se incurca din ce in ce mai mult si toti comploteaza impotriva lui? Le stiti ca nu sunt putine: Bicycle Thieves, Groundhog Day, Magnolia. Sunt doar cateva dintre cele mai bune exemple pe tema asta. Acum nu o sa spun ca Ghinionistul 2017, versiunea mioritica se apropie de cele numite, ca pana la urma vorbim de un public diferit. As aduce productia mai aproape de Just My Luck, asta ca sa ma duc pe alte taramuri. Pe teritoriul asta asociez umorul cu cel din Las Fierbinti sau din Doua Lozuri, una dintre cele mai recente si extraordinare comedii romanesti.

Alegerea regizorului de a filma Ghinionistul 2017 in Resita a fost, asa cum a marturisit, mai degrabaun pariu, pe care se pare ca l-a si castigat. Poate ca orasul industrial nu este cel mai ofertant setting, dar iata ca aici vedem cateva zone care dau foarte bine in poveste. Se intampla cam ce se derula si in Love Building, cand puteam prezenta productia cu mandrie ca surprinde peisaje faine.

Cu antecedente in comedie (mai ales pentru televiziune), Iura Luncasu se foloseste de aceeasi formula ca in celelalte titluri din portofoliu si face haz de necaz de multe ori, pentru a distra. 

ghinionistul 2017

Poate ca uneori glumele nu sunt cele mai satioase, dar sunt cateva secvente care vor distra, mai cu seama cand se pariaza si pe gaguri dintre cele mai indraznete, iar sala rade in hotote.

Daca deja am stabilit ca orasul in sine este un personaj – cu toate cadrele rurale – protagonistii sunt foarte colorati din mai multe puncte de vedere. Avem un baiat de provincie de care se tin scai ghinioanele, un tata betivan care ii pune bete-n roate, o tanara bogatasa care nu stie cum sa atraga atentia parintelui ei si cativa indivizi cu aparitii episodice si amuzante. Aici l-as nominaliza pe Dorian Popa cu o infatisare de nerecunoscut, de-a dreptul ridicol de bun.

Din distributie se remarca, cel putin din punctul meu de vedere, Gheorghe Visu, care castiga si cea mai caraghioasa partitura, de multe ori profitand de situatiile in care este pus, pentru a inveseli audienta, fara eforturi majore. 

Vlad Logigan si Sanziana Tarta sunt tinerii indragostiti care fac din idila lor pretextul de a transforma comedia intr-un romcom veritabil, cu toate datele necesare acestui subgen.

Avanpremiera filmul Ghinionistul 2017 in locatia unde s-a filmat

Filmul Ghinionistul 2017 a fost urmarit in avanpremiera, alaturi de actorii din film, in cadrul unui press trip, organizat de distribuitorul oficial Vertical Entertainment.

Pe langa propunerea de a lua parte la vizionarea de gala, am apreciat toata organizarea care a inclus vizite prin locuri care au servit drept platouri de filmare, dar si ospitalitatea diverselor gazde si concertul sustinut de o trupa pe care o voi urmari. Ca tot am ajuns ajuns, trebuie sa mentionez ca muzica este destul de importanta in film, ca tema, dar si extrem de bine aleasa ca parte integranta in poveste. Mi-a facut placere sa cunosc actorii din film asa cum sunt in viata de zi cu zi (aici cateva detalii mai picante, eu m-am axat mai mult pe impresii despre film).

Eu as invita publicul romanesc sa urmareasca filmul Ghinionistul 2017 la cinema. La Resita deja a inregistrat un record, cand s-a urmarit de localnici cu casa inchisa. Va astept si pe voi cu impresii, ca sa imi spuneti daca v-a placut sau nu.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail