Articole tematice, Special

Filme si ecranizari Nicholas Sparks

Dictionar de filme: Nicholas Sparks

„I had the chance to tell the story the way I want, people have had a chance to imagine the story the way they want, and a film is just another chance to see the story the way someone else imagined it. To me, it’s just one more great way to tell a story.”

Din 10 aprilie Odeon Film aduce pe marile ecrane “The Longest Ride”/ “Cel mai lung drum”, o poveste romantică despre maturizare, despre pierderi şi regasiri. O viziune nouă asupra dragostei a autorului Nicholas Sparks. Pentru a vă familiariza cu stilul dulce-amărui al naraţiunilor acestuia, vă invit să facem o călătorie în timp pentru a (re)cunoaşte celelalte filme în care are credit ca scenarist.

Filme Nicholas Sparks

tumblr_n9btehMxWx1s7vlrwo1_1280

 

  • 1999 “Message In A Bottle“: Prima adaptare a fost un eşec de critică, dar a sensibilizat audienţa, devenind un sleeper-hit. Robin Wrighteste o ziaristă care vede în scrisoarea gasită într-o sticlă pe malul mării, un subiect de succes. Mişcată de cuvintele de dragoste ale unui bărbat suferind (Kevin Costner), pleacă în căutarea acestuia.
  • 2002 “A Wak To Remember”: Pelicula care avea să faca din sentimentalistul Sparks un nume. Melodrama unor adolescenţi care se cunosc, se schimbă reciproc, se îndrăgostesc şi se despart premature a reprezentat o generaţie de îndrăgostiţi. În rolurile principale, angelica Mandy Moore şi chipeşul Shane West.
  • 2004 “The Notebook”: Drama romantică regizată de Nick Cassavetes ni-i aduce împreună pe Ryan Goslingşi Rachel McAdams, în rolurile a doi tineri încăpăţânati care îşi poartă idila de o vară, dincolo de vremuri, atunci când se reîntalnesc, ani mai tarziu, şi realizează că niciunul nu l-a uitat pe celălalt, deşi toţi li s-au împotrivit. Nu putem uita reproşul “Why didn’t you write me?” sau motivaţionalul “What do you want?”
  • 2008 “Nights in Rodanthe” : Un bărbat (Richard Gere) încearcă să repare relaţia cu fiul său înstrăinat. În rătăcirea sa, face un popas la un han de pe malul mării, unde cunoaşte o femeie nefericită în căsnicie (Diane Lane). Desigur, cei doi se vor îndrăgosti şi la fel de clar este că Sparks nu simplifică lucrurile pentru protagonişti.
  • 2010 “Dear John“: Poveste de dragoste pe fundalul unui război, însă mai puţin romantic. Se urmăreşte viaţa unui tânăr soldat (Channing Tatum, simpatic) imediat după ce cunoaşte o femeie de care se îndrăgosteşte (Amanda Seyfried), dar pe care o abandonează atunci când fuge de el însuşi, pretizând onorarea misiunilor militare. Cei doi păstrează legatura prin scrisori.
  • 2010 “The Last Song”: Miley Cirus este o adolescenă răzvrătită care nu uită niciodată să îi arate tatălui său că şi-a dezamăgit familia. Ajunsă la casa lui, va petrece o vară plină de tragedii şi momente de neuitat, alături de părintele sau şi va cunoaşte primii fiori ai dezamăgirii în iubire.
  • 2012 “The Lucky One”: Un ofiţer de marină, recent întors din a treia misune în Iraq, are un singur scop: să o gasească pe ea. Ea fiind femeia al cărui chip l-a ajutat, crede el, să supravieţuiască, fotografie ei servindu-i ca talisman. Zac Efron are rolul principal.
  • 2013 “Safe Haven”: Filmul meu preferat dintre toate ecranizările domnului. O femeie fuge de un trecut violent şi găseşte refugiu într-un oraşel. Aici cunoaşte un văduv cu doi copii, care o ajută sa-si învingă temerile. Primeşte suport şi de la o femeie care are propriile sale dureri.

Citeste mai departe aici.

maxresdefault (1)

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail