CineCronici, Drama, Romantic

Endless Love (2014)

endless-love-214726l“Tell me to stay.”

  • Regizor: Shana Feste
  • Actori: Gabriella Wilde, Alex Pettyfer, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick, Rhys Wakefield, Emma Rigby, Matthew Withers
  • Gen: Drama, Romantic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 103 minute

A doua adaptare a romanului lui Scott Spencer, dupa cea din ’81 semnata de Franco Zeffirelli, „Endless Love” pare de data asta mult mai preocupat sa surprinda o idila imposibila, cu insistente pe relatiile parentale, dar neglijeaza (fara voie, as vrea sa cred), inocenta si fragilitatea unei relatii descoperite prematur. Se simt in multe structuri ale scenariului inspiratia si contributia feminina, Shana Feste, regizorul, indulcind cu romantism si iluzii de perfectiune, toate plimbarile si dialogurile celor doi. Indispune, dar nu deranjeaza, graba cu care protagonistii prind si gusta din pasiunea care, de altfel, abia se descopera.

endless-love06

Influentele adolescentine fac o simbioza decenta cu o mana de actori care rup nodurile unor conceptii, dar care nu se pot detasa de situatiile ghidate de stereotipuri. Alex Pettyfer este David, un tanar care a iubit-o in secret pe colega sa, Jade Butterfield (Gabriella Wilde), o tanara care provine dintr-o familie instarita si care a tinut departe de ea, pe toata lumea, cu raceala care o caracterizeaza. Asta dupa ce s-a izolat cand si-a pierdut un frate. Profitand de o petrecere gazduita de ea acasa, David ii declara dragostea si aceasta ii raspunde. Aici ajungem la handicapul scenariului, care frange mai devreme decat ar fi trebuit, dezinteresul pentru personajele naive. Prematur si brusc, pe ecran apare o avalansa de sentimente ce pare necredibila.

endless-love-image08

Rhys Wakefield. Rhys Wakefield mi-a placut cel mai mult din intreaga distributie. Cred ca mi-au placut naturaletea lui si spontaneitatea cu care si-a indrumat personajul. Pettyfer si Wilde nu sunt chiar cuplul pe care ai vrea sa il revezi, dar (doar) pentru aproape doua ore, este placut sa ii urmaresti. Intineriti ca varsta, cei doi urmaresc constiinciosi un scenariu de la care nu par ca ar fi vrut deloc sa se abata.

endless-love07

Este interesant de urmarit relatia pe care fiecare dintre adolescenti o are cu tatal sau. Daca unul dintre ei, care intamplator este si cel nesabuit, are o libertate permisiva, atunci cealalta, responsabila, este manata de restrictii acceptate ca atare. Veteranii Bruce Greenwood si Robert Patrick (placut la revedere), au jonglat placut cu ceea ce au avut de facut, in limita restrictiilor impuse de scenariu.

Rating autor: nota 6

Vizionare trailer:

Multumiri gazdei Cinema City= Sun Plaza

Filmul intra din 14 februarie in cinematografe si este distribuit de RoImage

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.