Cronici DVD-uri

[DVD] Review ‘Mad Max: Fury Road’

” My name is Max. My world is fire and blood. Once, I was a cop. A road warrior searching for a righteous cause. As the world fell, each of us in our own way was broken. It was hard to know who was more crazy… me… or everyone else.”

Caseta tehnica

 • Titlu original/ titlu romana: Mad Max: Fury Road/ Mad Max: Drumul Furieimad-max-drumul-furiei-dvd
 • Regizor: George Miller
 • Actori: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Zoë Kravitz, 
 • Genul filmului: Drama, SF, Thriller
 • Data premierei cinema/ lansare DVD: mai 2015/ septembrie 2015
 • Distribuitor oficial DVD: ProVideo
 • Format: DVD si Blu-ray
 • Nr. discuri: 1
 • Durata: 120 minute
 • Video: 16:9 – 1.78:1 (pentru orice ecran TV, color)
 • Audio: 5.1: engleza, ceha, maghiara (Dolby Digital)
 • Subtitrari: romana, araba, ceha, ebraica, maghiara, portugheaza
 • Bonus: deleted scenes, special features
 • Rating: N 15 (nerecomandat sub 15 ani)

Povestea:

Urmarit de un trecut turbulent, Mad Max prefera sa calatoresca de unul singur si sa nu isi faca prieteni. In ciuda convingerilor sale, se alatura unui grup de supravietuitori ai desertului, condusi de implacabila luptatoare Imperator Furiosa. Acestia sunt urmariti permanent si atacati de tiranul Immortan Joe care ii suspecteaza ca i-au furat cea mai de pret posesie.

Cronica:

Cu ‘Mad Max: Fury Road’ George Miller a revenit la peisajele post-apocaliptice, asa cum si le imagina in perioada ’70-’80 cu Mel Gibson in rol principal. De data asta il vedem pe Tom Hardy in rolul unui politist care cauta sa ramana anonim (vorbeste mai putin decat am vrea, dar comunicarea prin expresii incruntate este senzationala). Doar ca, fara sa vrea, personajul sau este prins in mijlocul unei dispute pentru Mirelese furata de Furiosa, salvate din mainile lui Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne, Toecutter in versiunea din ’79). Scena cand acesta isi da seama de fuga acestora si vocea grava concureaza, alaturi de furtuna de nisip, pentru cele care m-au cucerit cu cea mai mare usurinta.

Regizorul a reusit sa faca dintr-o cursa nebuna de urmariri cu masini prin desert arta. Si totul este sa facut sa para paranoia, „Fury Road” ramanad unul dintre cele mai bune filme ale lui 2015, in care pericolul si personajele psihopate guverneaza peisajul. Construind o lume mai violenta decat stiam, Miller pariaza pe fondul pustiit in care lupta pentru supravietuire sta in a gasi sprijin intr-o persoana mai stabila psihic decat tine. Furioasa il gaseste pe Max, doar ca acesta infrunta mereu proprii demoni. Dinamica relatiei dintre ei este surprinsa treptat, atat in infruntari, dar mai ales in modul cum aleg sa colaboreze si sa lupte impreuna impotriva unui inamic comun. Indiferent de motivatiile fiecaruia.

Ciudat este ca desi nu pare sa aiba logica si ca esti asaltat de multe ori cu infatisari ciudate (vezi chitaristul), integrarea in film se face fara sa iti dai seama. Galagios, pertinent, fara sa para repetitiv, desi pana la urma vedem doar curse de maini in acelasi peisaj uscat si nisipos, „Mad Max: FUry Road” abunda in scene care fac din CGI un spectacol vizual.

Interpretarile sunt un punct forte al filmului, iar daca Tom Hardy a facut fata unei partituri solicitante, Charlize Theron chiar pare sa se fi simtit bine cu un rol care i-au exploatat conditiile fizice. Cu siguranta ramane unul dintre filmele mele favorite si unul dintre produsele cele mai fericite ale acestui an, actiunea imbinata cu  momentele de suspans fiind duse la un nivel uimitor. Cert este ca niciun cadru nu este risipit sau pierdut,  investitita regizorului unui proiect personal rezultand in conflicte vizuale sfidatoare.

Filmul este dsponibil din septembrie, in format blu-ray si DVD in magazinele de specialitate.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail