„We didn’t set out to be superheroes. But sometimes life doesn’t go the way you planned. The good thing is, my brother wanted to help a lot of people and that’s what we’re going to do. Who are we?”
- Regizor: Don Hall, Chris Williams
- Actori (voci): Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung, T.J. Miller; romana: Alexandru Potocean, Anca Sigartau, Cosmina Larisa Dobrota, Ionut Grama, Adina Lucaciu, Claudiu Maier
- Gen: Animatie
- Premii: 8 premii, 27 nominalizari (1 la Oscar)
- Tara: SUA
- Durata: 102 minute
Universul Marvel isi extinde influentele pana la animatii 3D, iar rezultatul este imbucurator. Productie a studiourilor Disney, „Big Hero 6″/ „Cei sase supereroi” are in spate o echipa de doi regizori, formata din Don Hall si Chris Williams („Frozen”, „Bolt”). Se aduce in prim-plan nu doar un erou simpatic, Baymax, ( „a robot that we had never seen before and something to be wholly original”), ci un intreg grup, rezultatul unei miscari pentru invingerea fortelor raului. Respectand traditia conceptelor Disney (emotii si amuzament), se ofera publicului adult si copiilor, o animatie care incanta si care indrazneste sa faca cu personajele ceea ce se reusea in „How To Train Your Dragon”, la capitolul drama.
In „The Incredibles” mai urmaream o complicitate atat de vehementa pentru luptarea impotriva fortelor raului, dar acolo fraiele erau preluate de o familie. In „Big Hero 6” echipa de supereroi este formata din cinci adolescenti, cu probleme diferite si un robot, rezultatul unui experiment. Hiro este un pierde-vara, fratele mai mic al lui Tadashi, care isi iroseste inteligenta inventand roboti cu care sa castige la pariuri. Fratele sau il impulsioneaza sa isi doreasca mai mult, atunci cand ajunge la Facultatea de Robotica unde acesta studia si ii cunoaste o parte din colegi. Tot aici il cunoastea pentru prima oara pe Bayamx. Este clar ca producatorii au vrut sa faca din personajul alb, supradimensionat si bland, un substituent pentru minioni, Toothless sau pingunii din Madagascar. Si au reusit.
Unul dintre punctele forte ale animatiei este paleta variata a culorilor folosite, dar si dinamica scenelor de actiune. Desi publicul tinta este o medie de varsta de pana in 15 ani, orice consumator de filme se poate delecta usor cu multe momente triste sau de adrenalina, adultii rezonand mai usor. Un oras futurist, numit San Fransokyo devine campul de lupta. Si pana acolo asistam la apropierea dintre Baymax si Hiro, ocazie cu care survolam asezarea care se construieste din elemente utopice.
Rasfatul SF servit de animatia zgomotoasa „Big Hero 6” este un triumf. Mereu exista loc de imbunatatiri si el nu este exceptia de la regula. Dar daca isi mascheaza defectele prin momente de distractie, castiga de la inceput. Naratiunea nu ingreuneaza si profita cand poate, de situatii, pentru scurte episoade educative. Regizorii reusesc sa corecteze unghiurile si se ocupa asa cum trebuie de relatiile dintre personaje, insa cea mai putin rationala legatura este si cea mai frumoasa: liantul care uneste un copil de o creatie automata (amintesc de „The Iron Giant”). Rezulta o animatie expansiva, cu personaje visatoare si absurde, cu entuziasm molipsitor. O adaptare permisiva care te castiga si care te face sa vrei sa vezi si episodul doi.
Filmul intra din 23 ianuarie in cinematografe, in format IMAX 3D dublat si este distribuit de CineForum.
Vizionare trailer:
nota - 85%
85%
Nota
Vezi si...
Leave a reply Cancel
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
2 Comments
Animated Oscar: Big Hero 6 Vs. How to Train Your Dragon 2 | Movie Zone
How to Train Your Dragon 2 VS. Bige Hero 6 – filme care merită vazute