Actiune, Aventura, Fantastic, Special

Thor: The Dark World (2013)

Thor-the-dark-world-new-poster“  I know you seek vengeance as much as I do. You help me escape Asgard, and I will grant it to you. Vengeance. And afterward, this cell.

  • Regizori:Alan Taylor
  • Actori: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston, Rene Russo, Stellan Skarsgård, Kat Dennings, Christopher Eccleston
  • Gen: Actiune, Aventura, Fantastic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara:  SUA
  • Durata: 112 minute

Cu un palmares ce numara doar trei filme artistice, Alan Taylor a acceptat provocarea de a regiza cea de-a opta transa inspirata de universul Marvel. Cu pregatiri pentru urmatorul episod dedicat francizei „Terminator”, putem spune despre dumnealui ca incalzirea pentru imbinarea a doua lumi s-a facut satisfacator (cel putin) sau excelent, daca vrem sa exageram (fara teama de a gresi). Lumea stiintifica si mitologia concureaza la un nivel mai ridicat decat in prima parte dedicata eroului Thor, existand chiar un echilibru intre perioadele dedicate celor doua. Dar cred ca cel mai mult se castiga prin faptul ca de data asta calatorim prin mai multe taramuri, introducerea facuta cu sarg de sir Anthony Hopkins, lamurind legenda.

thor-the-dark-world-chris-hemsworth-thor-natalie-portman-jane-foster-600-01

Daca esti familiarizat cu ecranizarile dupa comics-urile Marvel, stii deja la ce sa te astepti. Umor moderat care se iveste subtil cat pentru a scoate din rutina sobrietatii filmul si scene de actiune pe care se pun cele mai mari mize. Poate doar „Captain America” sa fi fost putin mai serios, ignorand tiparul care impunea replici si scenete care solicita un ridicol menit sa detensioneze publicul. Nu va asteptati totusi ca in acest volum sa primiti inca de la inceput portiile cerute. Mi se pare ca filmul are un inceput timid, urmand ca abia pe parcurs sa isi lanseze atuurile care ii vor creste pozitiv judecata audientei.

thor-the-dark-world-chris-hemsworth-thor-anthony-hopkins-odin-600-02

Continuand evenimentele de unde au fost lasate in „The Avengers” privim judecata lui Loki (Tom Hiddleston, din nou fermecator cu accentul britanic) si aflam ca este crutat si condamant sa fie intemnitat. Thor (Chris Hemsworth reueste o alta interpretare puternica) repara daunele pricinuite de ignoranta fratelui sau si duce lupte grele pentru a readuce pacea in cele noua regate. Desi inca se gandeste la Jane, vegheaza din umbra la ea. Aceasta il asteapta in continuare, negand faptul ca exista posibilitatea sa nu il mai revada. In incercarile de a-l cauta, aceasta devine accidental purtatorul unor forte care fusesera stinse cu mii de ani in urma si care isi asteapta locul pentru a distruge si pentru a domni in Eter.

Thor-The-Dark-World-2013-with-Tom-Hiddleston-pictured-as-Loki

Atunci cand esti premiat cu doua aparitii cameo, este clar ca multumirile se impacheteaza cu aplauze. Il numesc doar pe Stan Lee, un obisnuit al unor astfel de „deghizari”, lasandu-va pe voi sa il descoperiti pe cel de-al doilea. Dar cel mai important in „Thor: The Dark World” este chimia care (inca) functioneaza intre Hemsworth si Hiddleston. Pe Natalie Portman o vedem la fel de stapana pe rolul castigat. Si daca vi se pare ca „recunoasteti” crampeie din coloana sonora, asta se intampla pentru ca responsabil de compozitia sa este Brian Tyler, cel care s-a ocupat si de soundrack-ul de la Iron Man 3. Influentele se simt, mai ales la partile dramatice.

thor

Invazia extraterestra si batalia dintre specii pentru dominare, nu mai reprezinta de mult timp un subiect inovator pentru industria filmelor. „Thor: The Dark World” nu vine cu nimic nou in domeniul asta, dar isi lasa amprenta prin modul in care alege sa prezinte faptele. Infruntarea finala din Londra este epica. La propriu. Dirijarea acesteia este remarcabila pentru ca protagonistii fac salturi in mai multe universuri si schimbul brusc de decoruri si straduinta pentru a invinge te cuceresc. Este evident ca filmul poseda probabil una dintre cel mai bine orchestrate razboiri intre un erou si un antagonist.

Rating autor: nota 8

Vizionare trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9JNwRZoL9kU&w=560&h=315]

*** Felicit echipa Hiddleston’s Army ~ Romania ~ care a reusit sa il aduca pe Loki in Romania. Ma refer aici la unul dintre cei mai cunoscuti cosplayeri care il intruchipeaza pe personaj, de fapt  FahrLight, o cosplayera. Acesta a fost prezenta la vizionare si inainte a tinut sa vorbeasca cu cei prezenti, obligandu-i sa ingenuncheze in fata lui. Unii s-au opus, unii nu, dar altii s-au supus fara a li se cere :).

***** Ramaneti pana la final in sala pentru ca exista doua scene extra 🙂

Filmul intra in cinematografe din 8 noiembrie si este distribuit de CineForum.

Vezi si...

8 Comments

  1. Razvan Nistor at  -  Răspunde

    Super, ma duc si eu sa il vad peste cateva ore. Am auzit si eu ca sunt 2 scene extra la final, una funny si una serioasa . De abia astept ;D

    • Angela at  -  Răspunde

      cred ca deja l-ai vazut la momentul cand eu iti raspund la comentariu 🙂 cum ti s-a parut? si ce parere ai despre scenele finale? recunosc ca actorul care il interpreteaza pe The Collector a smuls cateva reactii bune in sala 🙂

  2. Brebu Ciprian at  -  Răspunde

    Mi-a luat ceva sa citesc tot articolul si ceea ce imi place este ca, cu toate ca ai scris foarte mult nu ai facut deloc spoiler. Oricum…me=the big fan MARVEL!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail