Comedie, Romantic, Special, Thriller

Warm Bodies (2013)

warm-bodies-poster“What am I doing with my life? I’m so pale. I should get out more. I should eat better. My posture’s horrible. I should stand up straighter. People would respect me more if I stood up straighter. What’s wrong with me? I just want to connect. Why can’t I connect with people? Oh, right, it’s cause I’m dead.”

• Regizor: Jonathan Levine
• Actori: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich, Analeigh Tipton, Rob Corddry, Dave Franco
• Gen: Comedie | Horror | Romantic
• Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
• Tara : SUA
• Durata: 98 minute

Stiu. Ati mai vazut filme cu zombi. Ati mai vazut comedii desfasurate pe fundal post apocaliptic. Sunteti familiarizati si cu povestile de dragoste imposibile dintre un muritor si o fiinta supranaturala. Rog aici ca termenii sa fie inlocuiti cu oameni si zombi. In plus mai cunoastem o specie mai evoluata a cadavrelor care aduc si contributia pentru genul horror, numita Scheleti. Zombi si “bonies” populeaza acum strazile, dar nu oricarei tari. Pentru ca intr-un mod savuros de ironic, aflam ca napasta a cazut peste incercata America.

WARM BODIES

Deja am facut multiple marturisiri in sensul asta, dar ma repet cu nesimtire de fiecare data cand am ocazia. Ador peisajele din film care imi arata tinuturi candva populate, dar acum sunt abandonate. Primesc asta generos de la “Warm Bodies”. Imi plac locatiile si scenografia. Ma amuza introducerea facuta si prezentarea aeroportului unde zombi salasluiesc si bantuie caraghios. Mai mult decat scenaografie, am fost cucerita de muzica. Ni se ofera un adevarat recital, o selectie dulce care chiar invita la rememorarea unor timpuri trecute. Plus ca explicatia “more alive” pentru muzica ascultata la pick-up este superba.

WARM BODIES

Nu stim ce s-a intamplat, dar o parte din populatie este acum zombi. Cel care ne face cunostinta cu lumea de acum este debusolatul R. (Nicholas Hoult). Ghidul nostru mormaie atunci cand nu vorbeste cu noi si cand este obligat sa poarte o conversatie cu camaradul sau (Rob Corddry). Foamea il goneste din aeroport si ajunge in oras. Si cauta ceea ce ar putea include un meniu al unui mort viu. Ataca astfel un grup de supravietuitori plecat dupa medicamente. Tot aici o zareste pe Julie (Teresa Palmer) care trezeste o senzatie puternica in mortul R. Uite asa o ia cu el si o da drept una de-a lor pana la „casa” sa, un avion, loc unde ea sta cateva zile, ocazie cu care se imprieteneste cu R. Ei bine, cat poate rezista o astfel de relatie si catre ce se indreapta?

WARM BODIES

Mi-au placut actorii principali. Bine, mai mult el decat ea. Ma distra teribil personajul lui Nicholas Hoult, care s-a si simtit bine mimand o sarcina neserioasa, pentru un rol la fel amuzant. S-a exagerat cu unele scene. S-au repetat si cliseele tipice unui film horror sau ale unei povesti romantice, dar toate acestea sunt prezentate cu o usurinta laudabila. Nici nu vrea sa fie luat in serios, pentru ca pana la urma treaba pentru care „Warm Bodies” s-a angajat este sa amuze. Si o face temeinic.

Si pentru ca trailerul ofera mai multe detalii decat ai nevoie, va las sa vedeti primele patru minute din film:

Rating autor: nota 6.5

Secvente film:

Nu uitati ca puteti participa la concurs pentru a castiga o invitatie dubla la film, pana duminca 17 martie.

Vezi si...

8 Comments

  1. lobontzik at  -  Răspunde

    Din câte îmi amintesc am văzut trailerul filmului în iarnă și mi s-a părut foarte amuzant, dar cred că filmul e făcut într-o notă puțin ironică la adresa filmelor dintre oameni și ființe supranaturale. Cu toate acestea, aștept să-l văd deoarece sunt curioasă cum se desfășoară și o dragoste dintr-un zombie și un om, dacă am avut până acum vârcolaci,vampiri etc era și rândul morților-vii.

    • Angela at  -  Răspunde

      e facut total intr-o nota ironica. are din toate genurile: comedie, romantic si horror. e o bascalie la adresa filmelor cu zombi, care te amuza. are doar o ora si jumatate, deci nu ingreuneaza deloc. are si clisee, deci numai bun :)))) mi se pare mai credibila varianta asta cu morti-vii decat bella-edward:P

  2. Emil Calinescu at  -  Răspunde

    Cred ca iar am vazut filme diferite. Eu l-am vazut acasa, tu la cinema. Probabil varianta vazuta de mine e cu totul alta, altfel „nu face sens”…

    • Angela at  -  Răspunde

      cred ca apreciem, intelegem si privim filmele diferit pentru ca avem culturi cinematografice diferite.

  3. Roxana at  -  Răspunde

    Am văzut filmul şi mi-a păcut. Aşa precum vampirii devin umani prin iubire, mai nou şi morţii pot fi ridicaţi la viaţă, tot prin sentimentele profunde, bune. Ai dreptate este uşor ironic, personajul principal autopersiflandu-se în sinea lui 🙂 Este mai degrabă un film gen Romeo şi Julieta, decât o comedie, totuşi. Pentru cei care apreciază acest gen, este un film de văzut.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail