CineCronici, Thriller

Vehicle 19 (2013)

vehicle poster„Just listen to me. I am here and is going to be different this time”

• Regizor: Mukunda Michael Dewil
• Actori: Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers
• Gen: Thriller
• Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
• Tara : SUA
• Durata: 82 minute

Cursa infernala sau cursa la limita suportabilitatii. Nu doar pentru ca am rau de miscare, ci pentru ca am alergie la scenariile insipide si gaurite de idei intrerupte brusc si cu comentarii nepotrivite ale unor personaje si mai inutile. Cu atat e mai mare supararea pentru ca totul ar fi putut fi cel putin un thriller bunicel, daca s-ar fi dirijat cu mai multa osteneala tot potentialul disponibil. Problema nu este ca toate evenimentele au un singur cursant. Am mai vazut astfel de episoade (similaritati si cu „Brake„). Dar cand individul are control asupra actiunii si prefera sa vorbeasca la telefon, sa ia decizii puerile, atunci lacunele scenariului devin cea mai mica obiectie ridicata.

vehicle 19

Cu o incruntare permanenta care parea a-mi aminti de Mark Walhberg, Paul Walker nu primeste tocmai rolul menit sa-l avantajeze.  Un fost puscarias care nimeste la locul nepotrivit, in momentul nepotrivit, in masina gresita. In urma unei confuzii la centrul de inchiriere oare angajatii erau tampiti de au negliat tocmai masina aia?). Dupa ce da cateva ture prin orasul necunoscut, gaseste o arma si un telefon in autoturismul sau. Constata ulterior ca in aceeasi masina era ascuns un procuror (Naima McLean) dat in disparitie. Politia o vrea pe tanara, dar nu pentru a rezolva cazul disparitiei, ci pentru a o elimina pentru ca reprezinta o amenintare penrru ei.

vehicle 19 2

Muzica ghetto cu accente africane, refrenuri gospel, ritmuri rap. O improvizatie cel putin norocoasa. Daca facem rabat de la imaginea saracacioasa  pe care filmul o contureaza unui oras deja subjugat de problema subdezvoltarii, poate ca scenele cu stradute inguste nu trebuie sa fie chiar o ratare. Schemele de urmarire dau o senzatie de vertij, desi par a fi facute in slow motion. Asta nu poate fi neaparat ceva rau. Poate nici faptul ca Paul Walker are cateva palpitari autentice.

 

Vehicle 19” nu este cea mai fericita alegere pentru a primi indicatii turistice pentru Johannesburg.. Ramane inca o ratare la capitolul action movie. Cu dezamagirea care implica proiectul, nota de promovare nu ii este asocitata.

Rating autor: nota 5

Vizionare trailer:

Multumiri Cinema City= Sun Plaza

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.