Fără categorie

Un eveniment sustinut de Sony Picturesc – Festivalul Mediului Inconjurator

SONY PICTURES TELEVISION NETWORKS ANUNTA FESTIVALUL MEDIULUI INCONJURATOR, IMAGINEAZA-TI ASTA!

Sony Pictures Television Networks anunta Festivalul mediului inconjurator, Imagineaza-ti asta!, premiind povestile care dau speranta si arata evolutia felului in care putem proteja mai mult Planeta. Festivalul promoveaza grija pentru natura printr-o competitie internationala de clipuri video, cu durata in 30 de secunde si 7 minute. Competitia se desfasoara in etape, in reteaua SPT la nivel global. Premiul cel mare va fi desemnat la studiourile Sony Pictures din Los Angeles, intr-un eveniment grandios, in aceasta toamna.

Cu ajutorul retelei noastre de televiziuni, ce pana acum au incurajat telespectatorii sa acorde mai multa atentie mediului inconjurator, invitam in acest moment creatorii de pretutindeni sa ne spuna povestea unei lumi mai bune. Credem ca cele mai bune povesti au capacitatea extraordinara de a te face sa te simti bine, dar si de a te motiva pentru a actiona intr-o directie”, a declarat Andy Kaplan, Presedinte, retelele internationale Sony Pictures Television.

Vizual

Festivalul Imagineaza-ti asta! are ca scop raspandirea de povesti inspirationale, mai mici sau mari, care pun in prim plan actiuni sau obiceiuri ce pot duce la o lume mai echilibrata, mai sanatoasa pentru generatiile viitoare. Opt regiuni globale participa in concurs, acceptand inscrieri din tarile alocate fiecareia dintre acestea, cu un juriu format din experti si institutii relevante pentru tematica competitiei.

Etapele competitiei

Castigatorii regionali vor ajunge in Los Angeles, multumita sponsorului American Airlines, unde vor lua parte la o serie de evenimente si la o vizionare la Hollywood, la studiourile Sony Pictures, in octombrie. In cadrul vizitei de la Hollywood, va fi anuntat si castigatorul global al competitiei. Castigatorii atat la nivel local, in fiecare tara, cat si regional sau international, vor fi selectati dupa calitatea lucrarilor – puterea de a spune o poveste video coerenta si interesanta, precum si respectarea temei campaniei Imagineaza-ti asta!: cum am putea transforma Planeta intr-un loc mai bun.

Mecanismul concursului

Participantii din Romania vor accesa site-ul AXN.ro, la adresa www.axn.ro/imagineazatiasta, unde vor inscrie clipul cu care doresc sa participe. Un participant poate inscrie mai multe lucrari, dar va putea fi premiat doar pentru una dintre acestea.  Clipurile video inscrise vor respecta tematica concursului: Imagineaza-ti asta! Cum am putea transforma Planeta intr-un loc mai bun? Indiferent de subiectul ales: salvarea padurilor, curatarea spatiilor verzi, economisirea resurselor, salvarea animalelor pe cale de disparitie sau orice alt subiect de mediu, clipurile video trebuie sa aiba o durata intre 30 secunde si 7 minute, orice formate video.

Perioada de concurs este 1 august – 28 august 2016.

Membrii juriului

In Romania, membrii juriului local vor aprecia clipurile video inscrise in functie de respectarea tematicii, originalitate, creativitate si capacitatea lucrarii de a starni emotie.*

Daniel Mitulescu. Producator de film si manager cultural. Cineast roman, semnand productia filmelor „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, „Eu cand vreau sa fluier, fluier” sau „Loverboy”. A infiintat Metropolis Film, casa de distributie de film independent si Asociatia Culturala Metropolis, ce organizeaza Caravana Metropolis, cinema in aer liber, Balkanik!, festival de muzica balcanica sau KINOdiseea, festivalul international de film pentru copii. Mai multe detalii la www.metropolisfilm.ro.
• Ramona Cordos si Codin Sebastian Pop – Creative Monkeyz. Ramona Cordos si Codin Sebastian Pop sunt fondatorii proiectului de educatie si entertainment Creative Monkeyz si realizatori ai celui mai de succes serial de animatie romanesc, RObotzi. Mai multe detalii la www.creativemonkeyz.com.
WWF Romania. Infiintata in anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. In Romania, se vor implini in aceasta toamna 10 ani de cand WWF lucreaza pentru conservarea apelor, padurilor si speciilor salbatice cum ar fi ursul brun, zimbrul, sturionul. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.
TVmania. Cel mai vandut ghid TV din Romania. Amuzant si inteligent, dedicat oamenilor tineri si activi. TVmania a fost lansat de grupul Ringier in octombrie 1998. Mai multe detalii la www.tvmania.ro.
• Cristi Marculescu. Selectioner TIFF, Dracula IFF si Buzz CEE. Ocazional membru in Jurii (AnimEst, Dakino, Pelicam). Ocazional guest speaker la conventii SF. Pasionat de posibilitatile actuale ale domeniului vizual si invrezator in talentele tinerei generatii de cineasti romani. Mai multe detalii la www.marculescu.ro.

Premii

Marele premiu, acordat la Hollywood, consta in 5.000 de dolari si un pachet de electronice Sony 4K, ce include un televizor 4K de 55 inci si o camera foto mirroless Alpha a6300.

Premiile locale, pentru Romania, sunt: 1 x camera video Sony 4K AXP33; 2 x GoPro Hero4, 3 x incarcatoare Ginkgo Solar.

Castigatorul locului 1 local (camera video Sony 4K) va fi si reprezentatul Romaniei pentru etapa regionala – Europa Centrala si de Est, unde va concura alaturi de castigatorii Poloniei si Ungariei. Un juriu regional, format din experti AXN, va decide care dintre cele trei lucrari ale regiuni va fi lucrarea regiunii CEE din etapa finala, de la Hollywood.

Sponsori

Linia aeriana preferata a industriei de divertisment, American Airlines este si sponsor al Festivalului Imagineaza-ti asta!. www.aa.com Sony Electronics este sponsorul de tehnologie al Festivalului. www.sony.com

Spotul competitiei:

Campania Imagineaza-ti asta! a fost lansata in septembrie 2015 de catre cele 45 de retele SPT si si-a propus sa inspire telespectatorii sa protejeze si sa imbunatateasca mediul inconjurator prin promovare locala, sustinand eforturile pentru rezolvarea unor probleme regionale. In martie 2016, SPT a creat aplicatia mobila Imagineaza-ti asta! pentru iOS si Android, pentru a incuraja povestile spuse cu ajutorul telefoanelor mobile. Mai multe despre Imagineaza-ti asta! aici: www.sptpicturethis.com.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail