Animatie, Familie, Special

Turbo (2013)

turbo poster“Chet: With the television gone, you can stop watching races and get on with your life.

Turbo: I have a life?”

Regizor: David Soren
Actori (voci): Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Samuel L. Jackson, Michael Peña, Michelle Rodriguez
Gen: Animatie, Familie
Premii: niciun premiu, o nominalizare
Tara : SUA
Durata: 96 minute

Animatiile sunt intotdeauna un prilej de a evada din cotidianul sufocant. Poate ca si spiritul critic al cinefilului sufera o imbunare pentru ca nu mai trebuie sa fie atent la toate detaliile. Totusi, te raportezi la genul caruia i se subordoneaza productia si, orice comparatii ce se ivesc indirect sunt, in cazurile fericite, doar o confirmare a unei alte animatii multumitoare. Regizorul David Soren, coordonatorul povestii, imbina satisfacator teme cu dileme morale pentru adulti (urmeaza-ti visul, ar spune o voce) si se asigura ca povestea melcului care lupta pentru ce isi doreste, ramane o poveste care incanta copiii.

NETFLIX, INC. DREAMWORKS MOVIE STILL

Dupa o idee reclamata a fi originala de catre regizor, „Turbo”, varianta pentru copii a francizei „Fast and Furios” cu melci, ciuguleste cateva idei din numita serie, dar lasa sa scape prin scenariu si alte productii drept inspiratie. Unii ar spune ca poate sunt rau voitoare, dar ma bucura imbinarea multor scenete din pelicule precum „Cars  (cursele), „Rio” (personajul diferit care tanjeste sa fie altceva) sau chiar din benzile desenate Spider-Man. La asta ne duce gandul cand vedem transformarea unei moluste, din una obisnuita, in una cu puteri incredibile. De altfel, cadrele cu transformarea sa sunt sustinute de un efect 3D fantastic si te bucuri sa vezi ca succesiunea de imagini amuteste prichindeii din sala.  Pana atunci, raspandisera rasete molipsitoare.

turbo 2013

Theo este un melc visator. Stie pe de rost rezultatele fiecarei curse de masini, urmareste fiecare reportaj cu idolul sau campion, Guy Gagné. Nu se teme sa puna in scena, in fata unui public absent curse la care ia parte si iese castigator, desi pasiunea sa este luata mereu in deradere. Cand aproape ca renuntase la visul sau, un lucru uimitor i se intampla si ajunge sa fie chiar subiectul unei curse cu melci. Din acest moment, talentul sau este descoperit si chiar incurajat.

104866_gal

Daca vocea lui Reynolds este potrivita melcisorului nostru, figura cea mai , va ramane a lui Whiplash, gratie vocii neobositului Samuel L. Jackson. Si cum se intampla cu orice animatie recenta, destinul personajelor secundare este de a fi imbracate intr-o simpatie ce te insoteste si dupa vizionare. Aspecutl care va diferentia „Turbo” de celelalte desene- coloana sonora. Nu poti sa nu tresari din scaun cand in sala rasuna incurajatorul „Eye of the Tiger” care il imbarbata pe Rocky.  „Turbo” incarca sala cu multa dispozitie si baga gagurile in viteza a cincea. Cu avantajul de a bucura toate generatiile privitorilor din sala, animatia se recomanda printr-o poveste pe cat de simpla. pe atat de cuceritoare.

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=G_6gWZOZot8&w=560&h=315]

Filmul intra de astazi in cinematografe si este distribuit de Odeon Film.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail