Lansari filme, Stiri

The Water Diviner/ Promisiunea: premiera pe marile ecrane din Romania pe 16 ianuarie

The Water Diviner Un tata in cautarea fiilor sai, intr-un context istoric incert: la sfarsitul Primului Razboi Mondial, cand lumea este inca devastata de oribilele sale consecinte.

Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine in cinematografe in dublu rol, regizor si actor, in filmul „Promisiunea” / „The Water Diviner”, drama ce va poate fi vizionata in toate cinematografele din Romania, distribuita de InterComFilm Distribution.

In districtul Mallee, din regiunea rurala a Australiei, fermierul Joshua Connor e nevoit sa traiasca cu apasarea  faptului ca, la patru ani de la batalia de la Gallipoli, tot ceea ce i-a mai ramas din cei trei fii ai sai, plecati pe front si dati disparuti, este un pachetel din hartie maro, continand un jurnal, cateva scrisori si niste poze. O intamplare tragica si neasteptata il face pe Connor sa-si ia inima in dinti si sa porneasca la drum in cautarea fiilor sai.

Scenariul

Batalia de la Gallipoli a fost sursa de inspiratie pentru mai multe creatii cinematografice, insa niciodata pana acum nu s-a aplecat asupra destinului unui singur om – un tata in cautarea fiilor sai. „The Water Diviner” este centrat pe aceasta idee, prezentand batalia din punctul de vedere al ambelor tabere aflate in conflict, intr-un context mai larg.

Locatii

Desi numai o mica parte din actiunea filmului se petrece in Australia, aceasta a fost cartierul general al echipei de filmare. Productia a inceput in decembrie 2013, in Sydney, cu o perioada de trei saptamani de filmari in studio si in zonele vechi ale orasului. Au urmat, in ianuarie-februarie 2014, cinci saptamani de filmari in sudul Australiei, atat pe coasta, cat si in zone aflate la limita cu desertul.

Actorii

Alaturi de Russell Crowe, din distributia filmului face parte actrita ucrainiana Olga Kurylenko (Paris, je t’aime, Quantum of Solace, Oblivion) si australianul Jai Courtney (Jack Reacher, A Good Day to Die Hard, Insurgent ). Imaginea filmului este semnatade Andrew Lesnie, detinatorul unui Premiu Oscar pentru cea mai buna imagine pentru The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, precum si a Premiului BAFTA la aceeasi categorie pentru The Lord of the Rings: The Return of the King.

Galerie poze:

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail