Animatie, Special

The House of Magic (2014)

the-house-of-magic-197037l-imagine“ – Some left you all alone, did they? Yes, I know. It’s a big, scary world out there, isn’t it? Well you don’t have to worry anymore, little fella. We’ll keep each other company. Now… how sould we call you?”

  • Regizor: Jeremy DegrusonBen Stassen
  • Actori (dublaj romana): Clara-Ioana Gherman-Ghibuldan, Claudiu Istodor, George Petcu, Dana Rogoz, Catalina Grama – Jojo, Mircea Drambareanu, Razvan Hancu
  • Gen: Animatie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: Belgia
  • Durata: 85 minute

In 2006 piticii erau invitati intr-o casa mai putin primitoare, o casa ce semana cu lumea lui Tim Burton-  „Monster House”. De data asta magia si prietenia lasa loc momentelor frumoase petrecute in familie, insotind o pisicuta (o ador! nu pentru ca am si eu acasa o mata). Capricioasa, amuzanta, nazdravana, pisicuta Thunder din animatie fura toata atentia. Doar ca scenaristii au grija sa ne mai santajeze si cu alte personaje care incanta tocmai prin grimasele morocanoase care sunt in contrast cu faptele. Animatia belgiana se aglomereaza cu un mix de accente ce apartin unor animale prea vorbitoare pentru rangul lor, dar lucrurile nu stau foarte prost daca realizezi ca totul are un scop: distractia. Si din intreaga productie nu se disting doar personajele. Muzica si suportul artistic vizual au, in cazul meu cel putin, un rol definitoriu pentru apreciere. Bine lucrat!

1525271_3678345214077_348825383_n

O animatie colorata si vesela, care nu pare sa potriveasca prea bine decorul cu povestea, dar care te face sa uiti rapid de acest neajuns. Animatia de familie este plina de aventuri si aduce la viata pe ecrane o poveste cu umor, uneori inserand si valori morale in subiectul poate prea serios. Personajele induiosatoare fac echipa spre sensibilizarea celor mici. Thunder este o pisicuta de apartament care, fara nicio explicatie, este abandonata. De altfel, realitatea dura. Pentru a se adaposti de agitatia si pericolele pe care abia acum le cunoaste, pisicuta se refugiaza intr-o casa veche, de unde deja fusese izgonita de vietuitoarele care locuiau acolo. Insa ceea ce gaseste inauntru ar putea fi familia pe care o merita: un batran magician care are o armata de jucarii care ii insufletesc existenta. Siguranta este insa curand amenintata de nepotul hain al batranului care vrea sa profite de el…

the-house-of-magic

Uneori actiunea lasa senzatia de repetitie, de repetitie a unui spectacol. Insa ceea ce impresioneaza cel mai mult la „House of Magic” sunt design-ul si migala creionarii interioarelor. Te trimit putin pe meleagurile vazute in „Mr. Magorium’s Wonder Emporium”. Si de cele mai multe ori evenimentele sunt privite de la nivelul la care pisica se pozitioneaza. Interesant detaliu. Camera aluneca de cateva ori pentru a prinde mai bine frenezia miscarii felinei. Si se vede frumos. O productie frumoasa, energica, de urmarit cu cei mici. Unde mai poti urmari cum cateva animalute uneltesc pasnic pentru binele unui batranel, dar sa fie si egoiste? Recomand cu entuziasm animatia.

Filmul intra in cinematografe din 15 august si este distribuit de CineForum caruia ii multumesc pentru invitatie.

„Casa Magicianului” poate fi urmarit doar in varianta dublata.

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail