Actiune, Aventura, CineCronici

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

116394_gal“ Everyday I wake up knowing that no matter how many lives I protect, no matter how many people call me a hero, someone even more powerful could change everything.

  • Regizor: Marc Webb
  • Actori: Andrew GarfieldEmma StoneJamie Foxx, Dane DeHaan, Felicity Jones, Sally Field, Paul Giamatti
  • Gen: Actiune, Aventura, Fantastic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 142 minute

Pe Marc Webb l-am descoperit prima oara in 2005 cand ma obliga sa ii ador jocul acrisor pe care il facea cu doua personaje cu care jongla fara nicio jena- „500 Days of Summer„. Ulterior, prin angajarea la regia rebootul-ului „The Amazing Spider-Man”, m-a somat sa ii apreciez si viziunea cliseistica de a se adapta unui stil de consum, dar totusi placut si inca admirativ. Cu sequelul lansat la doi ani distanta, domnul Webb nu mai pastreaza notiunile proaspete despre un supererou si respinge, inconstient sper, atmosfera tensionanta pe care o contura initial, inlocuind-o cu una mai dramatica si uneori mult prea dulceaga pentru un blockbuster.

Andrew Garfield;Dane DeHaan

Colaborarea mai multor scenaristi pentru dezvoltarea unui plot consistent duce mai degraba la un haos care defavorizeaza complet productia. Este interesant ca se face un liant decent intre prima parte si cea de-acum, de altfel o legatura care multumeste considerabil cu explicatiile. Lucru care a mai inlesnit urmarirea multor hibe care discriminau un erou cu potential. Cu siguranta m-a bucurat si introducerea unui personaj excelent portretizat anterior de un James Franco puternic, aici (aproape) egalat de Dane DeHaan, pus in inferioritate in a doua parte a filmului.

The-Amazing-Spider-Man-2-Gwen-Stacy-in-Peril

Peter Parker este gasit in prezent prins intre datoria fata de cetatenii orasului si relatia cu Gwen (Emma Stone, superba). Cunoscandu-i identitatea si constienta de eforturile lui Peter de a-i fi aproape, dar tinand cont si de promisiunea facuta tatalui ei de Peter, Gwen ii accepta misiunile. Inca angajata ca intern la Oscorp, descopera o musamalizare in cazul disparitiei unui angajat cu care face legatura cu un incident din oras. Un villan autointitulat Electro (Jamie Foxx, complet anesteziat si fara nicio urma de euforie), promite sa distruga orasul, ajutat chiar de prietenul lui Peter- Harry Osborne.

the-amazing-spider-man-2-photos-electro

Ansamblul pasilor de lupta si al infruntarilor dintre personaje este ireprosabil. La capitolul efecte speciale si al figurilor de batalie, capacitatile sunt duse pana la maxim si nu poti aduce nicio dojana. Si as fi spus in avans ca nici coloanei sonore, mai cu seama ca aceasta este semnata de compozitorul Hans Zimmer, ale carui creatii le ador. Doar ca aici, desi alternarea sunetelor este la fel de captivanta, inserarea muzicii nu este potrivita actiunii vizionate.

„The Amazing Spider-Man 2” lipseste audienta de energia primului capitol. Impresioneaza mai bine cu bogatia efectelor vocale si vizuale, dar saracia unui subiect liniar si demn, anuleaza o parte considerabila pentru socotelile pe care le-ar fi meritat. O vizionare merita totusi bifata: pentru fanii Marvel, pentru publicul castigat cu experienta din 2002 sau pentru minele cameleonice ale lui Andrew Garfield.

Rating autor: nota 6

Multumiri gazdei Grand Cinema Digiplex Baneasa si InterComFilm pentru invitatie.

Filmul intra din 2 mai in cinematografe.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail