Seriale

The Affair – Serial TV [Showtime] REVIEW

„I think I wanted to make a mistake. I’ve never made a single fucking mistake in my whole god damn life. A person can’t live like that. „

Urmaresc foarte multe seriale. Evit sa incep unele noi, tocmai pentru ca as ajunge la un numar greu de controlat si ulterior lista mea ar ajunge usor la peste 30 de titluri (momentan sunt 26). Nu ca nu mi-ar face placere. Fiecare serial ales aduce ceva extraordinar experientiei mele, dar timpul imi este potrivnic si imi pune piedici in respectarea termenelor autoimpuse.

De ce am facut aceastra introducere? Pentru ca voiam sa va explic cat de greu m-am lasat convinsa sa incep „The Affair”, la recomandarea (si insistentele Andreei) care stia inca dinainte de a vedea pilotul, ca o sa imi placa. Si asa a si fost. Seria vine cu o abordare cel putin indrazneata si un episod de o ora este impartit in doua jumatati de ora dedicate fiecare viziunii de relatare a povestii.

Ambele versiuni sunt expuse de el si ea, Alison si Noah, personaje principale ale unei povesti despre deceptii si deziluzii in care sunt fie victime, fie calai, fie salvatori. Pentru ei sau ceilalti.

Asa cum sugereaza si titlul, „The Affair” isi sustine plotul pe ideea de infidelitate, insa odata finalizata productia iti este mai la indemana sa iti faci o idee despre directia pe care s-a axat, si anume pe evidentierea consecintelor suportate de victimele colaterale ale unor alegeri luate din impulsuri manate de pasiune, revolta sau naivitate.

La inceput il cunoastem pe Noah (Dominic West), un profesor din New York, casatorit cu iubita sa din liceu (Maura Tierney), fiica unei familii prospere dintr-un orasel din Long Island. In vacanta de vara la socrii sai o cunoste pe chelnerita Alison (Ruth Wilson), o femeie cu multe secrete si traume, la fel de casatorita.

In fiecare episod ne apropiem tot mai mult de prezentul misterios cand cei doi, Noah si Alison, sunt interogati pentru o crima a carei victima nu o cunoastem decat mai tarziu. Fiecare detaliaza inceputurile relatiei lor si nu va dura mult pana sa intelegem ca cei doi inteleg primesc altfel debutul adulterului, ceea ce ofera o persepectiva originala povestii.

affair.jpg.CROP.promovar-mediumlarge

Inainte de a fi un serial despre complicatiile vietii, despre regrete, decizii luate sau amanate, „The Affair” se remarca prin scenariul fracturat care inoveaza propunerea de relatare a subiectului. Protagonistii aleg sa faca relatarile care le convin mai mult, ceea ce ne indreptateste cumva sa credem ca amandoi au ales versiunea cu care le este mai usor sa traiasca.

Un alt punct major al serialului este distributia, actorii principali avand grija sa faca portretul unor casnicii esuate (sau nu). Ma refer aici si la Joshua Jackson si Maura Tierney, care desi uneori par a fi neglijati in cursivitatea povestii, sunt suficient de puternici sa faca din personajele lor secundare, aparitii elocvente.

Cu o incarcatura sexuala bine plasata, episoadele ofera naratiunii o parte romantica, desi este redata prin segmente care amuza prin modul in care barbatii si femeile privesc lucrurile. Cu atat mai mult cu cat te intrebi a cui varianta este mai aproape de adevar.

Invidie, gelozie, vina. Seria creata de SHOWTIME are din toate si include o parte psihologica reala a implicatiilor incalcarilor unor juraminte. Twisturile nu se inghesuie sa isi faca lor, dar odata ivite alimenteaza curiozitatea de a afla cat mai mult despre momentele furate de amanti.

„The Affair” are momentan doar un sezon compus din 10 episoade, cu care a castigat deja 2 Globuri de Aur. Din toamna incepe sezonul al doilea.

Vizionare trailer:

https://youtu.be/Til6Nt2ps9s

Intro serial:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail