O sa incep articolul prin a multumi organizatorilor Dracula Film Festival pentru invitatie, gazduire, ghidare si pentru cateva nopti in compania unor cinefili, prilej cu care am purtat discutii si s-a facut schimb de experiente, informatii si pareri dupa fiecare proiectie.
In cadrul festivalului care a adapostit trei competitii (scurtmetraje romanesti, scurtmetraje internationale si lungmetraje romanesti), au rulat mai multe productii horror-thriiler, unele condimentate cu umor negru. Lista castigatorilor aici.
Spectatorii au putut urmari primul produs cinematografic 3D romanesc, sala reactionand la concept cu entuziasm. Din nefericire, nu am putut lua parte si la acea vizionare pentru ca a trebuit sa dau bir cu fugitii si sa revin la realitate, alegand sa plec spre casa mai devreme decat era planuit. Pe scurt, am abandonat festivalul in ziua de dupa gala de inchidere.
Insa CineAmator a fost prezent la cele mai importante evenimente planuite, ocazie cu care vreau sa felicit echipa din spatele proiectului de film de la Brasov pentru selectie si organizare. Despre filmele din competitie sau din afara acesteia v-am povestit deja in articolele dedicate. Ce nu v-am spus insa este ce s-a intamplat la maratoanele vedeta ale festivalului. Desi nu am reusit sa ajung la toate proiectiile listate, pentru ca se suprapuneau cu alte vizionari, am prins esentialul atmosferei de acolo. Inaintea fiecarei proiectii, publicul putea lua parte la o expozitie tematica.
- Filmele care au definit anii ’70-’80 drept era George Lucas, care prin cele sase volume „Razboiul Stelelelor” aduna o masa de fani, insetata de genul science-fiction, cavaleri Jedi si strategii de castigare a Fortei, au rulat la Dracula Film Festival. Generatia nostalgica sau cei care inca nu au reusit sa faca cunostinta cu universul galactic care se nastea cu Han Solo, Luke Skywalker si printresa Leia, au putut urmari pe parcursul a doua zile cele sase filme din serie. Ce pot sa confirm este ca sala era guvernata de entuziasm. M-am bucurat sa vad ca parintii au ales pentru cei mici o zi/ doua in compania unor filme cult.
- Un pariu cu mine insami a fost vizionarea episodului pilot „Twin Peaks”. Serialul marca Lynch, care demola teorii in anii ’90 ar fi putut sa nu mai reziste. Insa cert este ca, dupa vizionarea facuta pentru a doua oara in 9 ani (prima data vedeam serialul cand aveam 17 ani), scenariul inca este solid, desi interpretarile pot parea depasite. Detaliile, muzica, atmosfera si curentul noir nu sunt stirbite catusi de putin si pofta de a revedea cele doua sezoane cap-coada s-a strecurat cu usurinta. Acum imi este mai usor sa inteleg cate alte produsctii au inspirat serialul lui Lynch dupa (foto jos Cristina Franculescu).
Vezi si...
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Leave a reply