Festivaluri de film, Stiri

Castigatorii editiei 3 Dracula Film Festival 2015

Sambata, 10 octombrie, la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a treia editii a Dracula Film.

  • Trofeul Dracula a fost castigat de productia israeliana „JeruZalem„, regizata de fratii Doron si Yoav Paz, care prezinta povestea a doua turiste americane ce au ghinionul de a nimeri in timpul Apocalipsei in Ierusalim. Invazia demonilor si a creaturilor mitologice este filmata de una dintre turiste prin intermediul Google Glass.

Juriul competitiei de lungmetraj, format din compozitorul Simon Boswel, criticul de film Emanuel Lazarescu si artistul grafic Alexandru Ciubotariu, si-a motivat astfel alegerea: “Pentru ineditul mod de a prezenta o poveste cu ajutorul tehnologiei „viitorului” si de a-l face partas pe spectator la evenimentele de pe ecran. Proaspat, inovator si visceral”.

De asemenea, au mai fost acordate doua mentiuni speciale filmelor „Liza, the Fox-Fairy”/ „Demonul Liza” (R. Karoly Ujj Meszaros, Ungaria), pentru cel mai bun mod de folosire a muzicii de film, si lungmetrajului romanesc „Be my cat: a film for Anne”/ „Un film pentru Anne” (R: Adrian Tofei) “pentru ca este sinistru, nelinistitor si dureros de privit. O combinatie perfecta intre interpretarea actoriceasca si idee”.

11229557_951261001600076_3585659633318917315_n

  • Trofeul Little Dracula pentru cel mai bun scurtmetraj international merge in Spania, la Roberto San Sebastian, regizorul filmului Yayos “pentru inteligenta cu care citeaza discret din David Lynch si din filmul cult Invasion of Body Snatchers, realizand un horror psihologic extrem de tensionant. Scenariul parabola releva psihoza posibila in cadrul unei societati bolnave unde empatia exagerata denota ipocrizie si falsitate”. Juriul competitiei de scurtmetraj international a fost format din Marta Anais Garcia Hermosilla, artist plastic si selectioner al festivalului Cryptshow (Spania), monteur-ul Eugen Kelemen si criticul de film Sebastian Ceolca.

CQJtxmLWUAAviC2

  • „In atas”, scurtmetrajul regizat de Mircea Bobina, este castigatorul Trofeului Vladutz acordat celui mai bun scurtmetraj romanesc. “Ne-a placut felul in care am fost transpusi in nebunia personajelor principale inca din primele minute. Cadrele apropiate, punerea in context, ritmul alert, finalul, toate dau un film pe care l-am recomanda oricarui vrea sa vada un mic thriller psihologic care te face sa vorbesti mult dupa ce s-a terminat filmul. Cel mai mare avantaj e ca e pur cinematografic, nu poate fi povestit, trebuie vazut”, si-a motivat alegerea juriul compus din criticul de film Andrei Sendrea, Ana Nicolau, director general al editurii Nemira, si bloggerul Ovidiu Eftimie.

11254430_951260841600092_3619448077508531512_n

O mentiune speciala a fost acordata si scurtmetrajului „Vacanta la tara” (R. Andrei Tanase) pentru scenariu: “Ar putea fi un pilot bun pentru un Twin Peaks romanesc, in care doi copii merg in vacanta la tara si au parte de tot felul de intamplari bizare”.

Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival a avut loc loc intre 7 si 11 octombrie, in Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria si Sala Patria.

Dracula Film Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.

Dracula Film Festival este un proiect finantat de Consiliul Judetean Brasov.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail