Noutati din lumea filmului

Scurtmetrajul romanesc Ceata castiga la Festivalul Premiers Planes D’Angers

Scurt metrajul „Ceata” regizat de Adi Voicu castiga marele premiu la Festivalul Premiers Planes D’Angers

Festivalul specializat in debuturi de film europene de la Angers si-a anuntat sambata seara castigatorii, Marele Premiu al Juriului pentru scurt metraj european revenindu-i filmului „Ceata” in regia lui Adrian Voicu.

„Ceata” este primul film de fictiune din cariera regizorului, care a realizat pana in prezent mai multe documentare impreuna cu regizoarea Ana Vlad. Cele mai cunoscute sunt: „Metrobranding – O poveste de dragoste intre oameni si obiecte” si „Victoria”.

Filmul a avut premiera internationala la inceputul anului 2017, la festivalul de la Rotterdam. A participat in competitiile mai multor festivaluri, printre care: Indie Lisabona, Cine de Huesca Spania, Cinemed Montpellier si a mai fost premiat la Festivalul Message to Man din Sankt Petersburg cu premiul Centaur pentru cel mai bun debut.

Scurt metrajul “Ceata” prezinta povestea unui cuplu care doreste sa adopte un copil. Dorintele si trairile interioare puternice ale cuplului sunt tinute in frau in aceasta poveste emotionanta in care sotul si sotia sunt evaluati de un asistent social pentru eligibilitatea adoptiei.

Interpreteaza: Mirela Oprisor, Adrian Titieni, Natasa Raab, Gabriela Butuc.
Director de imagine este George Chiper-Lillemark, scenografia si costumele Cristina Barbu, sunet Vlad Voinescu, editor Ciprian Cimpoi.

Trailer film:

 

 

Contact:
producator
Marcian Lazar
0724041627
Sindbad03@gmail.com

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail