CineCronici, Thriller

[REVIEW] Unforgettable (2017)

„Don’t worry, in no time you will be back with Mommy”

  • Regizor: Daniel Espinosa
  • Actori: Rosario Dawson, Katherine Heigl, Geoff Stults, Cheryl Ladd
  • Gen: Thriller, Erotic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 100 minute

‘Unforgettable’ iti spune inca de la inceput care va fi reteta pe care o va urmari, atunci cand iti ofera trailerul cu mici hinturi ca sa iti dai seama despre ce este vorba in film. Poate ca nu are nimic deosebit si povestea este la fel de banala ca filmele de dupa amiaza de televiziune, dar un lucru este cert – distributia a facut cateva eforturi notabile in a scoate din anonimat filmul. Chiar daca uneori asta se vede mai mult decat ar trebui si nici nu prea au material pe care sa il lucreze prea mult. Cu toatea astea, pana la final, „Unforgettable” se poate uita usor, dar ramane notabil pentru genul caruia ii apartine – un thriller erotic. Si in plus, le face pe Katherine Heigl si Rosario Dawson rivale.

Plotul este subtire, iar intriga nu este suficient dezvoltata cat sa devina mai interesanta decat ar trebui. Dar nu-i nimic, cert este ca aici detaliile conteaza prea putin cat sa fie necesar un bakcground mai consistent. La inceput o cunoastem pe Julia (Dawson), o femeie de cariera care isi lasa in urma jobul pentru a se muta cu cel care ii va deveni sot. Doar ca fosta sotie si fiica lui inca nu stiu ce cei doi urmeaza sa se casatoreasca. Julie trebuie mai intai sa o cunoasca pe mama adevarata a copilei, Tessa, iar aceasta se va dovedi o individa nu prea incantata de faptul ca  fost inlocuita, Curand incepe sa faca sapaturi in trecutul Tessei si aduce in fata ei un trecut periculos ingropat.

Poate ca filmul nu este potentat la maxim cat sa se foloseasca de elementele specifice genului, dar tema principala este exploatata – obsesie, pasiune, nuditate, scene softcore de sex. Fara sa ajunga sa egaleze ”Fatal Attraction”, ca doar nu reinventeaza motivele, rupe putin din nebunia personajului principal, iar combinatia intre pericol si romantism (ar putea) castiga atat audienta feminina, cat si pe cea masculina.

Rosario este singura care reuseste o performanta autentica, de altfel credibila. Ba chiar as indrazni sa spun ca reuseste sa faca din personajul sau unul cu care empatizezi. Din pacate, Geoff Stults este insuficient folosit, ba chiar neglijat. Heigl reuseste sa fie robotica, nu mimeaza niciun gest, uneori incearca sa-si umanizeze personajul, insa esueaza. Scenariul se foloseste relatia mama-fiica pentru explica intr-un fel gesturile si slabiciunile ei. Cred ca ar fi putut fi mai ofertant in unele momente, insa inteleg pe ce s-a insistat si din punctul asta de vedere, dinamica de inamici intre dame a reusit – bine as completa.

Usor absurd, „Unforgettable” se prea poate sa nu fie memorabil. Insa pentru o iesire la cinema, se poate dovedi o alegere usoara, relaxanta, daca pretentiile nu sunt prea mari. Mai previzibil decat ar fi trebuit, finalul lasa cumva un ton de amuzament – nici prea serios, nici prea dramatic. Realizezi ca pentru ce a vrut sa fie, filmul a functionat perfect, dar nu-i poti cere mai mult ca nu ai de unde. Si nici de ce.

Filmul intra in cinematografe din 29 aprilie.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail