Actiune, Special, Thriller

Renegades [REVIEW]

„General: You thought driving a tank over half of Sarajevo was the answer?
Soldier: Yes, sir, I did.
General: Do I look like a moron to you?
Soldie: Yes, si…no, sir. No..

  • Regizor: Steven Quale
  • Actori: Ewen Bremner, J.K. Simmons, Sylvia Hoeks,Sullivan Stapleton, Dimitri Leonidas, Charlie Bewley, Diarmaid Murtagh
  • Gen: Actiune, Thriller
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 105 minute

Filmul Renegatii este o combinatie intre The A-Team si Monuments Men. Cel putin la nivel de poveste, cand par a se imbina ideea de echipa de oameni pusi pe facut probleme, fara sa le pese de consecinte, atat timp cat isi duc misiunea la capat si cea de goana dupa comori naziste. As mai aduaga in ecuatie si alte productii, dar prefer sa spun ca noul produs pe care Luc Besson si-a pus numele pentru povestea originala (in anumite masuri), face eforturi sa fie mai mult decat un film de dupa-amiaza pentru televiziune. Si ii reuseste, cel putin pana la final. Cand strica insa buna impresie cu o ultima scena tipic patriotismului american.

Renegades ne face cunostinta cu o echipa navala de soldati SEAL, detasati la granita dintre teritoriile europene, unde se mentine pacea. Grupul nu este cel mai discret cand vine vorba despre a reusi in sarcinile propuse, asa ca atrage atentia cui nu trebuie, desi felicitarile superioriorului se traduc mai putin in reprosuri si mai mult in batai pe umar. Unul dintre cei sase se imprieteneste cu chelnerita dintr-un sat bosniac, care ii face cunoscuta o legenda localnica. Il convinge astfel ca pe fundul unui lac este ascunsa o captura a nazistilor, zeci de cutii cu lingouri de aur, pe care le pot recupera pentru a scoate din saracie comunitatea. Insa, au la dispozitie doar 10 ore pentru o misiune de cateva zile.

Este interesant sa urmaresti cum reusesc personajele sa duca la bun sfarsit planul. Asta daca o fac, pentru ca intampina multe probleme. Dar partea mea preferata a ramas faptul ca s-au turnat cateva secvente acvatice de-a dreptul fantastice. Si pana o sa vedem lumea imaginata de Cameron pentru continuarea Avatar, eu zic ca este o reusita laudabila cum s-au facut scenele cu orasul inundat si uitat in timp. 

Din distributie nu as spune ca se remarca cineva anume, mai ales ca nici numele nu sunt atat de mari. As paria pe JK Simmons ca face o figura simpatica dar nu se dezice de superiorul care urla si spanzura, Fanii serialului Blindspot o sa il recunoasca pe Kurk, interpretat de Sullivan Stapleton. Nu depune mari eforturi pentru partitura asta, asa ca nu te astepta la vreo abordare diferita fata de ce face in serialul amintit. De altfel, toti protagonistii sunt inzestratu cu un limbaj mediocru, dar care amuza.

Actiune si aventuri, cat sa nu plictiseasca – The Renegades ar putea fi o altenativa la alte filme, de care te poti bucura si la care te distrezi de la inceput si pana la final. Suficient de moderat, cat sa nu se ia prea mult in serios, filmul are si cateva momente cand devine destul de nostalgic, pentru a crea cu indemanare scene de razboi sau lupte dintre cele mai antrenante. Atat doar sa nu te astepti la ceva extraordinar, dar atat cat este, este bunicel.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail