Actiune, CineCronici

Into The Storm (2014)

into-the-storm-976754l – I’ve studied storm all of my life. This one is bigger than has ever been.” 

  • Regizor: Steven Quale
  • Actori: Richard ArmitageSarah Wayne CalliesMatt Walsh, Max Deacon, Nathan Kress, Alycia Debnam Carey
  • Gen: Actiune, Thriller
  • Premii: un premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 89 minute

Tot din categoria found-footage, un subgen pe care il ador si care pare sa prinda tot mai multi adepti, de data asta un disaster movie (sau in traducere libera aici, un film dezastruos). “Into The Storm” avea toate premisele care sa il fixeze la limita dintre “Twister” si filmul pentru televiziune “Night of the Twisters”, ba chiar facea si trimiteri la filmul-apocalipsa “The Day After Tomorrow”, acolo unde Emmerich isi facea de cap cu ifosele naturii. Ceea ce Steven Quale a facut mai prost in ultimul episod al francizei “The Final Destination” aduce aici. Ba chiar adauga la asta un ton bascalios si caraghios, intentionat sau nu, fara a realiza (imi place sa cred ca nu si-a dat seama de rezultat) cat de vulgar si lipsit de calitate devine produsul final. Un compus cinematografic construit pe situatii penibile, situatii care de altfel ar fi oferit un suspans apoteotic in alte cadre si cu masuri mai radicale.

twistingcclonefire

Si totusi ar fi cateva merite ale filmului. O data faptul ca readuce in atentie un gen neingrijit de producatori de foarte mult timp. Inundatiile, cutremurele, coliziunile cu asteroizi, calamitatile, pandemiile. Nu prea mai sunt subiecte interesante pentru scenaristi si din ce in ce mai putine ploturi insereaza astfel de teme in subiect, asa ca m-am bucurat sa descopar in “Into the Storm” curiozitatea de a distruge fara remuscari cladiri, strazi si masini. Si ca tot am ajuns la capitolul asta: avem efecte speciale foarte bune si un CGI aproape impecabil. Realizarile de la montaj sunt laudabile pentru ca munca din spatele producerii acestor devastari fac, desi incorect, un motiv suficient care iti impune sa urmaresti filmul. Echipa creativa aduce poate singurul punct de bine ce merita mentionat. As fi amintit si distributie, dar jocul si interpretarile fade si mecanice imi ingusteaza orice urma de credinta buna.

tumblr_n35orqkHih1tvbqdro1_500

Un orasel micut, de provincie (desi are aeroport) este lovit de o tornada. Un grup de vanatori de astfel de manifestari meteo urmeaza traiectoria acesteia si descopera ca localnicii nu au habar de ceea ce urmeaza sa ii loveasca. Ceremonia de absolvire de la liceu a adunat intreaga comunitate in fata scolii si, luata prin surprindere, se adaposteste in scoala. Atunci cand realizeaza ca unul dintre copiii sai nu este in siguranta, Gary Fuller (Richard Armitage) pleaca in cautarea acestuia si pe drum face echipa cu gruparea din care face parte si meteorologul Allison Stone (Sarah Wayne Callies). Un duet promitator, frant de un scenariu lipsit de orice farama de actualitate si intensitate.

athletic-armitage

Ceea ce promite si ceea ce ofera “Into The Storm” sunt doua lucruri complet diferite. Se promite un film cu catastrofe si se livreaza un film in care urmarim doi pierde-vara cum concureaza cu vanatorii profesionisti de tornade si mai apoi, cautarea disperata pe care un tata o intreprinde pentru gasirea si salvarea fiului. De altfel scena cand ajunge la el, mi se pare emotionanta si bine montata. Dar cam atat. Filmul se joaca intr-un stil prea simplu cu jocul de camera si pierde. Povestea este cel mai mare handicap, dar mai ales spiritul patriotic care debordeaza de la inceput si pana la sfarsit. Intr-un final “Into The Storm” nu este nimic mai mult decat ce a vrut sa fie, ci poate doar mai injositor la calitate: un spectacol bine gandit fara structura si prost reprezentat.

Filmul intra in cinemtaografe din 12 septembrie si este distribuit de Freeman Entertainment caruia ii multumesc pentru invitatie si Cinema City pentru gazduire.

Rating autor: nota 4

Vizionare trailer:

Galerie poze:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail