Geek Stuff

În toamna anului 2019 are loc prima editie Transylvania Comic Con

East European Comic Con, cel mai amplu eveniment de acest gen din centrul si estul Europei se extinde anul acesta pentru prima data cu o editie in afara Capitalei

In perioada 18-20 octombrie, la Sala Polivalenta – BT Arena din Cluj-Napoca, va avea loc Transylvania Comic Con, o noua desasurare de forte dedicata pasionatilor de filme, seriale, jocuri, benzi desenate, cosplay si nu numai.

Fanii vor avea astfel sansa de a se intalni cu cel putin 4 actori de la Hollywood care vor sta de vorba cu ei in cadrul sesiunilor de Q&A (panel-uri), vor face fotografii si vor oferi autografe personalizate.

“Clujean fiind, mi-am dorit foarte mult sa venim cu evenimentul in inima Transilvaniei, mai ales ca de aici a pornit toata pasiunea. In 2012 am inceput cu Japan Play Transylvania, un festival micut, insa care mi-a deschis apetitul pentru mai mult. In ultimii doi, trei ani, am analizat si am pregatit Transylvania Comic Con, in special pentru ca trebuie sa il structuram pentru o locatie cu totul noua pentru noi. Tocmai de aceea, va avea o personalitate proprie si o identitate unica, intrucat ne dorim sa devina rapid un reper pentru regiune. Speram ca publicul sa fie deschis si sa sustina prima editie printr-o participare cat mai numeroasa”, a declarat Mircea Muresan, managerul general al East European Comic Con si Transylvania Comic Con.

De asemenea, cele mai importante nume din industria de gaming vor lua parte la Transylvania Comic Con si le vor oferi pasionatilor sansa de a testa cele mai noi jocuri sau de a lua parte la competitii cu premii insemnate, folosind echipamente de ultima generatie.

Dintre atractiile principale nu vor lipsi o zona de street food cu mancaruri delicioase, concursuri de cosplay, artisti de banda desenata, demonstratii de VR, precum si un targ generos unde vizitatorii pot interactiona cu expozantii si pot alege din miile de produse inedite, inspirate din productiile sci-fi preferate.

Prima editie East European Comic Con, careia i-au trecut pragul in jur de 9300 de oameni, a avut loc in 2013, iar evenimentul de anul trecut a adunat aproximativ 48.000 de vizitatori din tara si din strainatate. La Bucuresti, organizatorii se pregatesc pentru a saptea editie care va avea loc in weekendul 24-26 mai la Romexpo si, datorita interesul vizibil crescut al publicului, au decis anul acesta sa aduca universul pop culture si in inima Ardealului.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit sansa fanilor de a intalni personalitati precum Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Daniel Gillies (The Originals), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum si multi alti actori de seama din productii de top ca Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

Biletele pentru Transylvania Comic Con se vor putea achizitiona incepand cu luna mai de pe www.comic-con.ro, precum si din Magazinele Carturesti (via Myticket / Entertix).

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail