Noutati din lumea filmului, Stiri

Cinema City 4DX in Mega Mall: intensitatea filmului la cote maxime

Cinema City a inaugurat oficial aseara, primul cinematograf 4DX, situat in cadrul complexului comercial Mega Mall din Bucuresti, cartierul Pantelimon.

Spectatorii au de-acum ocazia sa simta mai bine actiunea din film, avand senzatia ca sunt parte din ce se desfasoara pe ecran, astfel ca scaunele grupate cate patru, dispun de un sistem care le misca. Sincronizarea dintre cele ce se intampla pe ecran si experientele din sala sunt poate cel mai ofertant aspect.

La senzatia de adrenalina, exceptand miscarile din scaun contribuie alte patru elemente: apa, vantul, luminile si mirosul. Ca sa va faceti o impresie: daca pe ecran este o scena cu explozii, atunci spectatorii vor fi cuceriti de un joc de lumini care mimeaza asta, astfel ca intreruperi constante de becuri te vor face sa crezi ca accidentul este chiar langa tine.

Inainte ca jurnalistii si blogerii invitati sa ia parte la evenimentul de lansare si sa testeze in premiera tehnologia noua, a fost o conferinta de presa, urmata de o sesiune scurta de Question and Answers. Mi s-a parut destul de interesant sa aflu istoria cinematografiei si dezvoltarea unei industrii aflate in plina dezvoltare. Iata mai jos cateva date:

  • Istoria Cinema City incepe in 1930 cand se deschide primul din grup in Haifa, Israel.
  • In anul 1982 se deschide primul multiplex din Europa
  • In 2007 Cinema City intra pe piata din Romania
  • In 2009 Romania primeste primul ecran IMAX in Afi Palace Cotroceni
  • In anul 2015 reteaua Cinema City numara pe teritoriul romanesc 18 multiplexuri si deschide prima sala 4DX

cinemacity

Daca ne referim tot la cifre, anul trecut au urmarit filme la cele 1890 de ecrane Cinema City peste 90 de milioane de clienti.

Investitia pentru 4DX ajunge undeva la 6-7 milioane de euro, la care a contribuit si dezvoltatorul proiectului din Mega Mall, Nepi.

Pretul biletelor pentru filmele 3D proiectate in sala 4DX:

  • de luni pana joi: 36 de lei inainte de ora 17:00/ 37,5 lei dupa ora 17:00.
  • de vineri pana duminica: 43,5 lei inainte de ora 17:00/ 45 de lei – dupa ora 17:00.

Filmele care sunt programate sa intre in acest format in sala sunt urmatoarele: „Poltergeist„, „San Andreas”, „Jurassic World” si „Terminator Genisys”.

collage_photocat
Dupa o idee promovata de Coreea, intr-un parc de distractii, tehnologia 4DX poate parea derutanta la inceput. Recunosc ca imediat ce m-am asezat pe scaun si asteptam ca proiectiile de proba sa inceapa, eram mai degraba amuzata de reactiile celor din sala. Dar pe masura ce m-am lamurit ca proiectul este unul serios si am reusit sa ma concentrez mai mult asupra scenelor si mai putin asupra celor ce se intampla cu scaunul, m-am bucurat sa observ ca este aparte ideea de a fi zgaltait, stropit cu apa, obligat sa mirosi anumite arome sau chiar sa ai ceata in sala de cinema. As repeta experienta, dar sa urmaresc un film intreg, pentru a ma putea pronunta asa cum trebuie. Atat cat am vazut a fost suficient cat sa fiu curioasa sa incerc si alt film.

Am urmarit o scena din „Mad Max: Fury Road„, care abunda in nebunie si haos, ceea ce a insemnat de la sine senzatii ciudate. Iar trailerele pentru alte filme care vor rula in format 4DX au livrat doar o mostra din ceea ce inseamna aceasta inovatie. Cel mai provocator mi s-a parut cel pentru „Jurassic World”. Ragetele dinozaurilor speriau de-a dreptul.

Multumesc pentru invitatie RanEventsComm si felicitari pentru organizare!

Clip prezentare via cabral.ro

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.