Lansari filme, Stiri

„Phoenix”: un film ca o poveste de dragoste

Tu o cunosti pe muza lui Christian Petzold?

O frumusete rapitoare. Expresiva si multi-talentata. Inteligenta si incarcata cu o ambitie fara precedent. Este una dintre acele actrite pe care trebuie sa le urmaresti in cel putin un film – asta daca iti plac productiile cinematografice bune. Te invitam sa o cunosti pe Nina Hoss, in filmul „Phoenix„.

Nina Hoss este una dintre cele mai cunoscute actrite din Germania, care prin talentul ei a reusit sa incante intreaga cinematografie din Europa. Are 39 de ani si a jucat in peste 20 de filme. In Romania este cunoscuta pentru rolurile ei din ” Barbara” si ”Vanatoarea de spioni”, iar din 5 iunie o sa apara pe marile ecrane in filmul ”Phoenix”. O poveste asa cum nu ai mai vazut despre iubire si jocul ei, despre false identitati si secrete. Nina isi interpreteaza cu multa intensitate rolul si recunoaste ca cea mai mare provocare a fost sa isi inteleaga personajul ” cine o sa fie si ce o sa devina”. Johnny, iubitul ei, o forteaza sa traiasca o alta viata, pe cand ea (Nelly) vrea sa si-o continue pe cea veche. Intr-un fel sau altul, ea alege sa le traiasca pe ambele pentru a afla adevarul care se ascunde in spatele ambelor masti: a ei si a lui.

PHOENIX  ein Film von CHRISTIAN PETZOLD mit  NINA HOSS und RONALD ZEHRFELD.Die Geschichte einer Holocaust Ueberlebenden die mit neuer Intentität herausfinden will ob ihr Mann sie verraten hat. Story on a woman who has survived the Holocaust. Presumedly dead, she returns home under a new identity to find out if her husband betrayed her Phoenix. Il racontera l'histoire, après la Seconde Guerre Mondiale, d'une femme qui a survécu à l'Holocauste. Tout le monde la croit morte. Elle revient chez elle sous une nouvelle identité et découvre que son mari l'a trahie... ACHTUNG: Verwendung nur fuer redaktionelle Zwecke im Zusammenhang mit der Berichterstattung ueber diesen Film und mit Urheber-Nennung PHOENIX  ein Film von CHRISTIAN PETZOLD mit  NINA HOSS und RONALD ZEHRFELD.Die Geschichte einer Holocaust Ueberlebenden die mit neuer Intensität herausfinden will ob ihr Mann sie verraten hat. Story on a woman who has survived the Holocaust. Presumedly dead, she returns home under a new identity to find out if her husband betrayed her Phoenix. Il racontera l'histoire, après la Seconde Guerre Mondiale, d'une femme qui a survécu à l'Holocauste. Tout le monde la croit morte. Elle revient chez elle sous une nouvelle identité et découvre que son mari l'a trahie... ACHTUNG: Verwendung nur fuer redaktionelle Zwecke im Zusammenhang mit der Berichterstattung ueber diesen Film und mit Urheber-Nennung

Teatrul si filmul, marile iubiri din viata ei

Tatal ei este politician, iar mama ei o respectata actrita de teatru. Inca de la varsta de 5 ani si-a dorit sa fie pe scena. Asa ca de la 7 ani a facut teatru radiofonic, iar prima aparitie pe scena a fost la varsta de 14 ani. De asemenea, a colaborat cu Robert Wilson, unul dintre cei mai extravaganti si cunoscuti regizori de teatru din America. Nina recunoaste ca doar dintr-o pura intamplare a ajuns sa joace in filme, iar primul sau rol l-a obtinut cand avea 19 ani. In copilarie, in fiecare sambata, mama ei ii permitea sa se uite la filme de Hollywood cu Catherine Hepburn si Ingrid Bergman. Fapt ce a determinat-o sa iubeasca si mai mult lumea cinematografiei.

phoenix-2-jpg

Muza la prima vedere

Christian Petzold este cel mai titrat regizor contemporan din Germania. Nina l-a intalnit la varsta de 22 de ani si a fost imediat absorbita de modul sau de a percepe lucrurile. Cum sentimentul a fost reciproc, au ajuns sa lege o prietenie stransa atat profesionala, cat si personala. Nina Hoss a devenit muza regizorului pentru o buna parte din productiile sale: ”Intreaga sa fiinta m-a fermecat… modul ei de a se desparti de propria persoana pentru a lasa loc personajelor si a lucrurilor noi; cu fiecare film la care lucram, relatia noastra a crescut si a devenit mai puternica.” Actrita a colaborat cu el pentru 6 filme si in continuare ii este o sursa de inspiratie inepuizabila. ”

Barbara”, ” Yella”, ”Wolfsburg” sunt doar cateva titluri in care ea s-a implicat. De-a lungul carierei sale a obtinut numeroase premii. Pentru Yella a obtinut Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita, in cadrul premiilor din Berlin, din 2007, iar in 2003 si 2005 a castigat premiul Adolf Grimme pentru Something to Remind Me si Wolfsburg.
Nina, pe langa activitatea ca actrita, este angajata in diverse cauze sociale. Amintim aici doar una dintre ele. Este ambasadorul unei asociatii din Brazilia care militeaza impotriva defrisarii padurilor si participa constant la imbunatatirea conditiilor de trai a indigenilor.

399954.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx

Din 5 iunie, o puteti urmari in filmul Phoenix, intr-un rol absolut cutremurator, dar cuceritor. Pe langa asta, ii puteti asculta si ce voce remarcabila are. Toate melodiile sunt interpretate chiar de ea, dat fiind faptul ca Nelly, personajul ei, este o cantareata.Bonus: 5 lucruri care te vor face sa o indragesti:

  • Este fana Breaking Bad!
  • Adora hiking-ul si camping-ul
  • A cantat intr-o trupa rock
  • Stie sa cante si opera
  • Ii place sa citeasca Nietzsche

Trailer:


Pagina de facebook :

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.