Articole tematice, Special

Ce am invatat din trailerul de la „Mockingjay Part II”: 20 de lucruri pe care nu le-ai observat

“For the first time in our lifetime we are standing together with 13 districts. Our future starts tomorrow at dawn when we march together into the Capitol.”

Daca imi urmariti activitatea blogului inca de la inceput, stiti deja care sunt cele mai solicitante slabiciuni ale mele in materie de filme. Cu seria „The Hunger Games” am facut cunostinta abia cand a aparut primul film, din pacate cel mai rusinos din seria ecranizarilor. Aveam confirmare atunci ca vor urma continuari, asa ca dupa ce am vazut primul film, am cautat frumusel cartea la biblioteca de cartier. Am fost surprinsa insa ca in carte sa descoper un univers mai crud, mai rece, astfel ca lumea distopica la care Suzanne Collins imi dadea acces era uimitoare in comparatie cu ce vazusem in adaptare. Dar au urmat sequel-uri mai bune, si mai bune si tot mai bune.

Pentru ca imi place sa cred ca sunt un fan devotat si ca mi-am facut datoria in a-i innebuni pe cei din jur cu obsesia mea, am decis sa fac o mica recapitulare a lucrurilor cele mai importante pe care le-am remarcat in ultimul trailer al ultimului film. Greu de admis ca se termina. Dar cand dai replay de mai multe ori, ca un descreierat scapat de sub control, ai tendinta sa remarci mai bine unele elemente care scap din vedere la prima vizionare. Asadar, iata mai jos o lista cu cele mai importante lucuri pe care poate nu le-ai observat:

ATENTIE: Articolul poate contine spoilere. Mentionez ca am incercat sa evit orice formulari care dau indicii despre evenimentele ce vor urma.

Trailerul debuteaza cu ceea ce poate fi una dintre scenele de final.  Katniss se duce la casa presedintelui Snow sa si primul lucru pe care il face este sa ii viziteze gradina de trandafiri albi.

vneb7z

Vedem imagini de la nunta dintre Finnick si Annie, facuta in Districtul 13, la care iau parte Pollux, Castor, Cressida, Katniss si Prim, cele din urma impartind un moment emotionant.

Va las un citat sa vedeti cum o descrie Katniss pe Prim: „I look at my little sister and think how she has inherited the best qualities our family has to offer: my mother’s healing hands, my father’s level head, and my fight. There’s something else there as well, something entirely her own. An ability to look into the confusing mess of life and see things for what they are.

finni2

prim 2

Ii vedem pe trei dintre oamenii cu care Katniss a colaborat cel mai mult si cu care se pare ca vorbeste, probabil inainte de a pleca la razboi. Fie ca amintim despre complicele Plutarch (Philip Seymour Hoffman), despre cea care a primit un rol mai important si mai drept, Effie (Elizabeth Banks) sau despre mentorul Haymitch (Woody Harrelson), cu totii au ajutat-o.

1 tumblr_nry8mkDAui1r83d7lo4_540 tumblr_nry8mkDAui1r83d7lo5_540

In Capitoliul Panemului cad primele parasute. Aceasta este o scena esentiala care va schimba total punctul culminant al filmului.

tumblr_nry4racHv61speqlyo1_1280

Un Peeta mai lucid care ofera o solutie radicala. Probabil asta este o discutie pe care cei doi o au in timpul unui schimb de replici „real or not real” 🙂

tumblr_nry4rcokU61s6z4zdo1_500tumblr_nry4rcokU61s6z4zdo2_500

O vedem pe Johanna Mason intr-o scena scurta, rupta parca din carte: „the white curtain that divides my bed from the next patient’s whips back, and Johanna Mason stares down at me. At first I feel threatened, because she attacked me in the arena. I have to remind myself that she did it to save my life. It was part of the rebel plot. But still, that doesn’t mean she doesn’t despise me. Maybe her treatment of me was all an act for the Capitol?”

tumblr_nry6dnolGx1qk58qxo1_540

Finnick omoara cu tridentul sau o creatura mutant care ataca echipa.

.3

Peeta avanseaza incatusat printr-o canalizare.

peeta

O scena de doar cateva secunde ne-o arata pe ea. Pentru cititori este clar ca ea este Tigris, un personaj cheie in lupta dusa impotriva presedintelui Snow. Rolul a fost adjudecat de Eugenie Bondurant. ( „She’s an extreme example of surgical enhancement gone wrong, for surely not even in the Capitol could they find this face attractive. The skin has been pulled back tightly and tattooed with black and gold stripes.”) Francis Lawrence, te iubesc!

tumblr_nrygyzfwM81qabzf6o1_500

Pollux, Castor si Cressida sunt cautati. Defiland deghizati prin Capitoliu, Gale si Katniss merg pe strazi unde propaganda a fost inlocuita cu paranoia si cei care au ajutat-o pe Katniss sunt dati in urmarire.

tumblr_nry68wi5a01sal4h1o1_500

Un chip distrus, plans, sufocat al lui Peeta, pe care Katniss il saruta.

tumblr_nry7b5iRmU1to7vrxo1_500

Gale se pregateste sa plece in lupta si este ajutat de Effie sa isi imbrace „armura”, fiind determinat sa castige.
tumblr_nry6c9pAdO1ttuib8o1_500

Echipa 451 (Squad 451) este prinsa in mijlocul unor atacuri pe care presedintele Snow le-a planuit, avand grija sa planteze si capcane. Echipa formata din 10 soldati (printre care Katniss Everdeen, Gale Hawthorne, Finnick Odair, Jackson, Boggs, Homes, Leeg 1, Leeg 2, Mitchell, Peeta Mellark si echipa de filmare) va infrunta mai multe pericole, unele dintre ele care le testeaza limitele.

tumblr_nry52qHyHy1s6z4zdo1_500

Katniss pune o tinta pe numele lui Snow si indeamna: „Tonight, turn your weapons to the Capitol. Turn your weapons to Snow.”

vqGbQV

Un salut care confirma pozitia de lider a lui Katniss Everdeen si popularitatea de care se bucura printre cei care vor libertate.

katniss

Presedintele Coin tine cel mai probabil un discurs.

tumblr_nry5zpxfWZ1rlboypo9_1280

Urmarim cum se fac mobilizari pentru a aduna districtele in lupta, dar si planurile pe care Katniss le urmareste pentru a putea castiga. O revedem pe Commander Paylor (Patina Miller).

tumblr_nry7b1UEGd1s9yrkro1_540 tumblr_nry7b1UEGd1s9yrkro2_540

In timp ce marsaluieste pe strazile Panemului, Katniss observa cum fortele Peacekeepers sunt alarmate si asteapta oricand sa izbucneasca rascoale, dar sunt pregatite sa faca uz de arme, indiferent de numarul victimelor.

tumblr_nry9c71azC1s04ungo2_500

Scena deja confirmata ca epilog, pe care o astept cu un neastampar greu de descris. Sper sa fie exact cum mi-am imaginat-o eu. Si nu ma refer musai la imagine, peisaj, atmosfera, cat la replici. Imi place atat de mult concluzia si modul in care este redata incat nerabdarea mea se traduce prin nebunie.

tumblr_nry6p5pEdg1s7ccsdo2_500

Si ceea ce e evident. In noiembrie totul se termina. Si nu mai urmeaza nimic. Si o sa vreau mai mult. Si o sa fiu tare trista. O sa scrie „The End”…

tumblr_nryai5cLy01s04ungo6_500 tumblr_nryai5cLy01s04ungo4_500 tumblr_nryai5cLy01s04ungo2_500

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail