Noutati din lumea filmului, Stiri

„Burnt: Super Chef”: 3 sfaturi pentru o reteta reusita de a savura filmul

3 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul „Burnt: Super Chef

1.Multiculturalism si bucatarie fina

Regizorul John Wells vede Londra ca pe capitala bucatariei fine. “Londra este locul unde chefi aspiranti merg pentru a obtine succesul, asa ca avea sens ca Adam sa mearga in locul de unde isi putea pregati o revenire de mare impact” spune Wells. “Avand oportunitatea de a filma in restaurante si bucatarii de top, precum restaurantul lui Michel Roux de la Hotelul Langham si la Delaunay, noul restaurant al lui Corbijn King, a fost ca un bonus, aducand autenticitate productiei.”
Modul in care Adam si-a facut echipa, din cei mai promitatori bucatari, este comparat de regizor cu modul de adunare al samurailor sau al cowboy-lor dintr-un film western, pentru a salva orasul de raufacatori. „Deoarece bucatariile sunt spatii multinationale, cu multe argoruri si limbi vorbite, am putut atrage multi actori, inclusiv cei ai caror prestatie am admirat-o in filmele straine. Suplimentar, am avut actrite precum Emma Thompson, Uma Thurman si Alicia Vikander, care si-au facut timp in agendele incarcate pentru a da curs acestor roluri. Pentru un regizor este un mare privilegiu sa poti lucra cu un asemenea grup de actori” delclara regizorul filmului.

2. O experienta autentica

Chef-ul cu stele Michelin, Marcus Wareing – Chef consultant pentru acest film – a fost impresionat de determinarea lui Wells de a realiza scenele cat mai aproape de realitatea unui restaurant cu stele Michelin. “Dupa ce decorul bucatariei a fost finalizat, am fost putin invidios pentru ca parea si se simtea reala. M-am abtinut cu greu sa nu intru sa gatesc in acea bucatarie. Grija ridicata pentru detalii asupra carora John a insistat, reflecta intocmai ceea ce fac eu. John a vurt ca totul sa fie real – plite incinse, chefi care gatesc. Chefii deveneau din ce in ce mai buni cu fiecare cadru si au inceput sa arate obositi si enervati, reflectand ceea ce se intampla zi de zi intr-o bucatarie” a spus Chef Wareing.
Inainte sa inceapa filmarea, regizorul supunea chefii profesionisti unor repetitii tehnice, spunand fiecaruia ce urmeaza sa se intample si ce se va intampla in momentul servirii. Wells spune ca “in momentul in care filmam, mancarea era preparata la stadiul corect si fiecare din cele 40 sau 50 de tigai, care sfaraiau pe plitele incinse erau in etapa potrivita a procesului de gatire. Temperatura era ridicata in fiecare zi, iar transpiratia, taieturile si arsurile pe care le vedeti sunt reale, asa ca publicul isi poate da seama cum e sa lucrezi intr-o bucatarie adevarata.”

 3. Ce trebuie sa stiti despre Stelele Michelin

Michelin acorda de la 0 la 3 stele restaurantelor, pe baza recenziilor anonime. Expertii Michelin ofera aceste stelele tinand cont de calitatea, maiestria, personalitatea si maiestria mancarii.Stelele se acorda astfel:
• 1 stea Michelin: un loc bun unde sa te opresti din calatoria ta, care indica un restaurant foarte bun din categoria sa, oferind preparate la un standard inalt de calitate.
• 2 stele Michelin: un restaurant care merita incercat, care indica o bucatarie excelenta, cu feluri de mancare selectate si create cu atentie, de o calitate extraordinara.
• 3 stele Michelin: un restaurant care merita o calatorie speciala, indicand o bucatarie exceptionala, unde oaspetii mananca extrem de bine, de-a dreptul incantator. Meniuri distinse executate cu precizie si cu ingredient de cea mai inalta calitate.

Stelele Michelin sunt deosebit de importante pentru un chef, sunt acordate de catre o echipa de experti anonimi, care verifica multe aspect ale restaurantului – mancarea, prezentarea, ambianta si complexitatea meniului. “Stelele Michelin sunt Oscarul in lumea noastra” spune Marcus Wareing. “Dar, fata de Oscar, stelele pot fi luate, asa ca oricand putem pierde totul. Acest lucru ne obliga sa ne provocam si sa ne depasim limitele constant”, adauga cheful.

“Bucataria este camera motoarelor, unde felurile de mancare trebuie sa fie incredibile – Mama Natura la superlativ, livrata de perfectiunea umana”.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail