Special, Topuri

Best of Robin Williams: cele mai frumoase scene din cele mai bune filme

„Sometimes over things that I did, movies that didn’t turn out very well – you go, ‘Why did you do that?’ But in the end, I can’t regret them because I met amazing people. There was always something that was worth it.”

 Robin Williams (1951-2014)

Pentru ca dorim sa aducem un tribut artistului Robin Williams, am ales sa facem un articol special. Mizand pe faptul ca vrem sa aducem in fata omul din spatele rolurilor, am considerat ca cel mai potrivit ar fi sa facem un top al celor mai bune momente din cele mai bune filme, descoperind revolutiile de interpretare ale unui actor si comedian devotat. Desigur, ar fi fost mai ademenitor sa fi inregistrat discursurile de premiere, pentru a captura si intelege personalitatea sa. Dar mostenirea lasata de Robin ramane in imaginile nemuritoare din filme. Iata asadar, cele mai intense razvratiri actoricesti, alese in baza genialitatii de performante dramatice si comice. (foto jos „What Dreams May Come„)

what-dreams-may-come-robin-williams-26619597-1499-973

  • Hook (1991)

In abordarea Disney a mitului Peter Pan, Robin Williams imbraca imaginatia si atitudinea unui copil, lasandu-se ghidat de Steven Spielberg. Obligat sa revina in Taramul de Nicaieri, atunci cand Hook (Dustin Hoffman) ii rapeste lui Peter Pan, acum adult, copiii, acesta trebuie sa invete sa redescopere copilaria, cu ajutorul Baietilor Pierduti lasati in urma.Momentul cand revine alaturi de ei si este recunoscut de acestia, surprinde jovialitatea lui, mai ales cand accepta ca Peter este de fapt Pan si zboara din nou.

  • One Hour Photo (2002)

As spune ca intreaga performanta este notabila. Nu tocmai un succes de box-office, filmul a fost recompensat cu cronici pozitive. Rolul de urmaritor obsedat de o familie a fost ceva diferit pentru Robin, iar momentul cand personajul sau infrunta la hotel cuplul este poate cel mai puternic. De urmarit pentru a distinge angoasele unui personaj complet diferit de ceea ce domnul a oferit.

  • Jumanji (1995)

Cu totii stim de jocul care ne speria in copilarie. Joe Johnston reuseste sa faca dintr-un scenariu banal, un puzzle interesant de aventura. Prins in lumea tabletei care il trimite intr-o jungla, din copilarie si pana la maturitate, cand se arunca iar zarurile, personajul lui Robin este amuzant si intr-o continua dezorientare. Atunci cand revine la realitate si intreaba in ce an este, se aduce o nota tragica intr-un scenariu comun.

  • The Fisher Kings (1991)

Mai putin cunoscuta este interpretarea din „The Fisher Kings”- „Regele Pescar”, desi recompensat cu Globul de Aur pentru partitura complexa. Un proscris salveaza un altul (Jeff Bridges). Cu aceasta ocazie avem ocazia de a urmari o istorisire emotionanta, atunci cand se nareaza mitul unui rege care trebuie sa-si dovedeasca curajul. Scena sintetizeaza de altfel intreaga tema a peliculei.

  • The Birdcage (1996)

Remake al comediei indraznete „La Cage aux Folles”, „Birdcage” simuleaza fatarnicia si confera o tenta permisiva asupra comunitatii gay. In incercarea de a pastra aparentele, personajul lui Robin pretinde a nu fi homosexual. Atunci cand continuarea aici.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.