Comedie, Drama, Romantic, Special

Admission (2013)

Admission-Poster“To do your job well, an admissions officer must be on the receiving end of an entire nation’s application panic, endure the frustration of all the parents who just realized there isn’t room for every organically fed, well tutored offspring. Of course everyone thinks we’re sadists, that we like saying no. We are in this job for one reason, to say yes.”

• Regizor: Paul Weitz
• Actori: Tina Fey, Gloria Reuben, Paul Rudd, Wallace Shawn, Juliet Brett, Michael Sheen
• Gen: Romantic| Comedie| Drama
• Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
• Tara : SUA
• Durata: 107 minute

De la Paul Weitz, regizorul regretabilului „Little Fockers”,  fantasticului (putred) „Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant” si a sincerului „About a Boy”, vine de data asta o comedie romantica, un film ce isi inclina balanta mai mult catre drama. „Admission” este filmul cu multe idei dezvoltate, dar cu una singura intinsa pana la capat: scoala nu te pregateste pentru tot.  Te pregateste pentru aproape orice, dar nimeni nu-ti spune unde vei avea succes, unde vei fi un esec, de ce esti bun undeva si slab in alta parte. „Admission” nu tine vreun curs de educare . Este un film care face din admiterea la Princeton, o selectie dura si un joc de culise al intereselor.

Admission

„Admission” are inca de la inceput un castig. Pentru mine cel putin: Paul Rudd. Desi nu a avut pana acum ceva major de rostit in cinematografie, stiu/ sper ca este ceva rezervat si pentru el acolo. Drept dovada si interpretarea din filmul de fata, unde desi nu a avut vreo partitura unde sa se desfasoare mai mult, a fost empatic cu audienta. Poate ca, din cauza dumnealui filmul mi-a placut mai mult decat ma asteptam. La impresia generala de bine, adaugam si atmosfera calda, dar mai cu seama, o poveste care pare banala, dar isi dovedeste o motivatie placuta, dozata cu cateva surprize.

Admission

Un proces de recrutare pentru cea mai prestigioasa  universitate din America, incepe cu o selectie. O cunoastem astfel pe Portia Nathan (Tina Fey), o angajata care a facut din slujba sa, timp de 16 ani, o cariera care o multumeste cel putin in aparenta. Ceea ce parea a fi un experiment monoton intre „admis” si „respins” se schimba cand cunoaste un tanar al unei scoli cu radacini rudimentare, administrate de John Pressman (Paul Rudd).

Admission

Cel mai mare interes pentru public, vor fi punctele care schimba directia anticipata pentru personaje. Se intampla cateva lucruri pe care nu le asteptai si asta face dintr-un story ca oricare altul, unul care nu va tinut minte indelung, dar care recomanda vizionarea. Poate ca tocmai simplitatea peliculei face din „Admission” ceva mai mult decat o comedie romantica, o comedie unde glumele nu apar prea des, dar cand o fac, amintesc de stilul umorului britanic.

Rating autor: nota 6.5

Vizionare trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=a4jhlaDS2JA&w=560&h=315

Multumiri gazdei Cinema City= Sun Plaza; Filmul este distribuit in cinematografe de Ro Image.

Vezi si...

6 Comments

 1. Movie Zone at  -  Răspunde

  pare a fi doar o alegere in cazul in care indragesti pe cineva in mod special la nivel de distributie, altfel nu pare chiar asa vizionabil daca te astepti la ceva mai rasarit in ale comediei 😀

  • Angela at  -  Răspunde

   imi place paul rudd. poate d-asta se explica si entuziasmul meu. dar ai drepate, nu-i musai de vazut, dar si daca te uiti la el, cumva nu regreti. nu simti ca la alte filme ca ai irosit timpul

 2. Ritiu Maria at  -  Răspunde

  Imi plac comediile romantice si se pare ca aceasta este una dintre cele care merita vizionate.
  Competitia pe care o duc, in general tinerii, pentru a gasi calea pe care vor s-o apuce, cred ca este interesanta, iar relatia romantica ce se infiripa, pare sa fie de benefica, pentru a ameliora eventualele insuccese cu care se confrunta un om la inceput de viata.
  Ai dreptate filmul merita a fi vizionat.
  Un gand bun si multa sanatate.

 3. Roberts at  -  Răspunde

  si eu il plac pe Paul Rudd, are un fel de-a fi usor comic-inteligent care ma atrage…nu stiam de acest film, cred ca-l voi cauta:)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail