Ieri va prezentam impresii generale dupa vizionarea primelor trei episoade a noului sezon „True Detective”. Prin amabilitatea HBO Romania, in baza colaborarii, am putut urmari primele trei episoade si va prezint mai jos, scurte cronici ale fiecaruia. fara spoilere, desigur. Va invit inainte sa cititi review-ul.
Episodul I: The Western Book of the Dead
” Today’s exercise is to recognize world as meaningless and to understand that God did not create a meaningless world.„
In pilot cunoastem particele din trecutul fiecarui personaj principal, iar totul se axeaza pe relatiile din prezent si mai mult pe repercusiunile unor decizii care inca ii afecteaza. Ancheta care va face si subiectul serialului este pornita tot de o crima, investigatia aducand impreuna trei detectivi, care nu au aparent nimic in comun, ci doar proprii demoni cu care defileaza: un barbat dintr-o patrula de autostrada, Paul (Taylor), un criminalist, Ani (Rachel) si un detectiv, Ray (Colin), dintr-o localitate obscura. Un lider criminal de cartel, Frank (Vince) este direct afectat de aceasta crima, care ii distruge planurile pentru a monopoliza orasul. Secventa finala, o panorma cu cei trei adunati impreuna la locul crimei, confirma eleganta cu care este manevrat totul, desi mai lent decat ne-am fi asteptat. Pentru mine, cel mai promitator plot pare a fi cel al lui Ray, intr-o infatisare ce aminteste de rolul din „Triage„.
Episodul II: Night Finds You
Deschiderea este interesant facuta de un monolog tinut de personajul Frank, interpretat cu multa obscuritate de Vaughn. Aflam detalii despre modul in care victima a fost ucisa, autopsia reveland detalii macabre. Vedem pentru prima oara cum detectivii incep sa colaboreze si sa faca sapaturi pentru a elucida misterul uciderii barbatului cu influente. Este interesant de urmarit cat de diferit se comporta fiecare cand sunt impreuna si ulterior cand sunt vazuti separat. Am remarcat si retinut replica data de un psihiatru, care cred ca fi mult mai importanta ulterior, pe care v-o las aruncata fara context, sa nu detaliez prea mult: „neurosis anxiety, painful past like many, guilt.”. Finalul aduce un cliffhanger crucial.
Episodul III: Maybe Tomorrow
„-You have serious problems, detective.
– I’ m willing to go.”
In episodul trei totul pare a se intoarce impotriva fiecaruia. Fie ca discutam despre manevre sau despre actiuni care pareau inofensive. Ani clarifica faptul ca ea este liderul anchetei si preia fraiele investigatiei care o ia intr-o alta directie. Vedem farame din zona hippie care ne cucerea in Louisiana si interogarile devin mai agresive. Daca pana acum credeam ca Paul este cel mai neglijat personaj, avem franturi de discutii care par sa clarifice si motivele sale de a fi cat mai absent si sa pastreze distanta cu colegii sai, fara implicari. Infractionalitatea este capturata acum de pe strazile aglomerate unde prostitutia pare a fi cea mai mica problema. Si ca un bonus: de data asta intriga este alimentata de portul de masti. Finalul este cum nu se poate mai sec, dar incredibil de cuprinzator si bine echilibrat. To be continued, cause is worthy.
Vezi si...
Leave a reply Cancel
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
1 Comment
True Detective sezonul I a fost singurul serial care m-a impresionat de la Twin Peaks incoace. Personajele, cinematografia si scenariul au fost aproape perfecte. Sper ca sezonul 2 sa nu ma dezamageasca foarte tare.