Special, Topuri

Top filme cu roboti sau inteligenta artificiala (cu sentimente)

Luna aceasta ne pregatim sa ne reintalnim cu Neill Blomkamp, cel care ne-a oferit anterior ,,District 9″ si ,,Elysium”, ca raspuns la trezirea constiintei sociale. In ,,Chappie”, abordeaza un subiect plasat tot in viitor, un viitor in care omenirea este controlata de Scouts, politisti androizi robotizati. Insa lucrurile se schimba cand un grup activist militar fura un astfel de robot si-l reprogrameaza. Chappie incepe sa simta, sa aiba constiinta morala. Va las sa faceti cunostinta cu alte forme de roboti care au mai avut sentimente pana acum in filme. Am selectat pentru tine cateva filme cu roboti pe care merita sa le urmaresti.

Filme cu roboti si inteligenta artificiala
  • Bicentennial Man (1999)

Explorand teme ca umanitatea, libertatea, etica si iubirea, filmul lui Chris Columbus ni-l prezinta pe Andrew, un android care, odata cumparat de o familie pentru a face curatenie, incepe sa dezvolte emotii precum bunatatea si curiozitatea, dorindu-si tot mai mult un aspect uman.

  • Star Wars

In universul cinematografic se remarca doi druizi – C-3PO & R2-D2. Cei doi au o prietenie stransa si de cele mai multe ori aduc zambete in toata tevatura produsa de Han Solo. Desi amandoi raspund unor comenzi, fiecare alege sa nu fie egoist in actiunile cerute.

  • D.A.R.Y.L. (1985)

Un experiment guvernamental pentru inteligenta artificiala, Daryl este un expert pentru diverse actiuni militare si tehnice, dar are aspectul unui baietel. Abandonat de creatorii sai, este gasit de o familie care il adopta, fara ca acesta sa isi aduca aminte cine sau ce este. Si legatura dintre el si parintii adoptivi devine tot mai puternica.

  • Real Steel (2011)

O drama sportiva, plasata intr-un viitor in care meciurile de box sunt intre roboti. Un tata instrainat de fiul sau devine antrenor pentru un robot ruginit, care se apropie neasteptat de mult de cei doi. Atom poate imita actiunile umane.

  • Interstellar (2014)

Christopher Nolan ne-a trimis in spatiu, in alte galaxii. Pe muzica lui Hans Zimmer ne-a purtat in nava Endurance si am fost insotiti de robotii TARS si CASE. Tars se poate citeste aici continuarea.

48041-wall_e

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.