Lansari filme, Stiri

The Favourite: Favorita – filmul cu 10 nominalizari la Oscar ajunge in cinema din 22 februarie

The Favourite in cinematografe din 22 februarie

Filmul Favorita este distribuit in Romania de Odeon Film

Regizorul Yorgos Lanthimos (cunoscut pentru The Lobster, The Killing of a Sacred Deer, Dogtooth) a spus despre film: „Cand faci un film stabilit intr-un alt moment decat cel prezent, este intotdeauna interesant sa vezi cum se coreleaza cu timpurile in care traim. Iti dai seama cat de putine lucruri s-au schimbat, in afara de modul in care ne imbracam si de faptul ca avem electricitate sau internet. Exista atat de multe asemanari in comportamentul uman, al societatii si in cel raporat la putere.”

Subiectul filmului Favorita:

Inceputul secolului al XVIII-lea. Anglia este in razboi cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rate si ananasul prospera. Fragila regina Anne (Olivia Colman) ocupa tronul, iar prietena ei, Lady Sarah Churchill (Rachel Weisz), guverneaza tara in locul ei, in timp ce are grija de sanatatea si de caracterul schimbator al Annei. Atunci cand Abigail Masham (Emma Stone) soseste la palat in postura de servitoare, farmecul ei o cucereste pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail intrevede o sansa de a se intoarce la radacinile ei aristocratice. In timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descopera oportunitatea de a devein insotitoarea reginei. Prietenia lor infloritoare ii ofera sansa sa-si indeplineasca ambitiile si nu va lasa nicio femeie, barbat, politica sau iepure sa ii stea in cale.

Actiunea filmului „FAVORITA” a fost inspirata din istorie, din lumea voalata a reginei Anne (Olivia Colman), ultima (si cea mai ignorata) din randul Stuart. Desi suferea de guta, era timida si desconsiderata, a domnit in perioada cand Marea Britanie a devenit o putere globala. Filmul se concentreaza pe emotiile si manipularile de care dau dovada cele doua confidente ale reginei.

Filmul „FAVORITA” este primul film de epoca al regizorului Yorgos Lanthimos, actiunea acestuia avand loc in secolul al XVIII-lea, intr-o perioada scandaloasa a aristocratiei. O poveste intunecata, dar comica, despre trei femei fermecatoare care jongleaza cu abandonul total pentru dragoste, favoare si putere, fapte care se simt de fapt foarte contemporane.Desi filmul se desfasoara ca o farsa ce are loc in dormitor, dar avand consecinte globale, scenaristul Tony McNamara, care a lucrat indeaproape cu Lanthimos dupa scenariul original scris de Deborah Davis, este de parere ca acest film prezinta, in cele din urma, o poveste de dragoste.

  • OLIVIA COLMAN: REGINA ANNE

Olivieo Colman nu ii este straina regalitatea. Ea a jucat-o pe Regina Mama in filmul „Hyde Park on the Hudson” si o joaca pe regina Elisabeta a II-a in noul sezon al serialului „The Crown”.

  • RACHEL WEISZ: LADY SARAH

Cand Anne a urcat pe tron, a numit-o pe Sarah in mai multe pozitii cheie, printre care si Mistress of the Robes (cel mai inalt titlu care putea fi obtinut de o femeie in acel moment) si Keeper of the Privy Purse”. Sarah a profitat de aceste oportunitati atat cat putea. Ea a devenit cel mai indispensabil consilier al Annei, sustinand aspecte legate de politica si strategie de razboi. Renumita pentru inteligenta ei feroce, pentru temperamentul ei salbatic, pentru sinceritatea ei si pentru frumusetea ei, Lady Sarah a atras si un cerc de sociopati si cautatori de influenta in jurul ei. Prietenia ei ii putea oferi avantaje politice uriase. Dar era un dusman pe care nimeni nu dorea sa-l aiba.

  • EMMA STONE: ABIGAIL HILL

Din momentul in care Abigail cade din caruta direct in fata Palatului Regal, ea incepe sa analizeze balanta puterii. Fiind la mila lui Sarah, ea obtine o slujba de servitoare, dar isi gaseste curand drumul catre dormitorul reginei. In timp ce Sarah a dominat-o intotdeauna pe regina, Abigail este cea care reusseste sa o calmeze. Astfel elevul il depaseste pe stapan in ceea ce priveste puterea. Abigail este un personaj contrastant, pragmatismul si nonsalanta, obisnuita fiind cu o viata grea, se imbina cu sarmul ei inepuizant. Acest rol i-a fost oferit castigatoarei Premiului Oscar Emma Stone, fiind prima ei colaborare cu Lanthimos.

Vizionare trailer Favorita:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.