Animatie, CineCronici

The Boxtrolls (2014)

boxtrolls_xlg Where are the rivers of blood, and the mountains of bones? I was promised rivers of blood!” 

  • Regizor: Graham Annable, Anthony Stacchi
  • Actori (voci):  Isaac Hempstead-Wright, Elle Fanning, Ben Kingsley, Simon Pegg, Richard Ayoade, Nick Frost, Jared Harris, Tracy Morgan
  • Gen: Animatie, Aventura
  • Premii: niciun premiu, o nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 96 minute

Animatiile stop motion castiga un teren considerabil in randul publicului care intelege munca si implicarea producatorilor in altfel de proiecte. Ati vazut tehnica de animatie stop frame in recentele desene animate cu accente usor horror „Paranorman”, „Coraline”, „Corpse Bride”  si „Frankenweenie.” Iluzia de secventa continua da un farmec aparte miscarilor personajelor, aici cu un aspect uratit, dezgustator si usor de modelat si de jonglat, mai ales cand plastilina este materialul de lucru. „The Boxtrolls” nu face nimic diferit fata de animatiile deja numite. Doar ca schimba uneori macazul si opteaza pentru o ingretosare fortata, uitata repede de figurile prostute, scumpe si nevinovate ale trolilor care se ascund in cutii de cartoane.

boxtrolls

The Boxtrolls”/ „Boxtrolii” ne poarta intr-un orasel de epoca si urmarim aventurile unui baietel care ajunge sa fie crescut de niste troli. Vizati de un intreg oras, considerati a fi responsabili de toate relele, trolii ajung sa fie vanati de un individ fara scrupule, cu propriile planuri. Asezarea fictiva imaginata de creatori are o arthitectura saracacioasa, murdara, iar locul in care vietatile locuiesc este o gramada gunoaie, amintind de peisajele deprimante din „Wall-E”. Fortand nota, poti spune despre „The Boxtrolls” ca este un miraj fictiv intre povestile lui Dickens si ale lui Caragiale (satira despre conducatori, comicul de situatii).

The-Boxtrolls-2014

In varianta originala vocile si murmurile sunt asigurate de Isaac Hempstead-Wright, Ben Kingsley, Elle Fanning, Toni Collette, Jared Harris, Simon Pegg, Nick Frost, Richard Ayoade si Tracy Morgan. Versiunea urmarita de mine, tradusa, primeste un dublaj neasteptat de bun, adaptat si sincronizat asa cum trebuie. Pentru o animatie fantastica si infricosatoare, „The Boxtrolls” are tendinta sa scape din mana temperamentul jucator si artificial al omuletilor de pe ecran, ducand pana la limita libertatea vizuala ce devine uneori scarboasa. Ramane o mostra sanatoasa de morala (relatie tata-fiica, conceptii, prejudecati, asumarea rolului) plasta intr-un univers fantastic ce aminteste de epoca victoriana, croita din personaje exuberante.

Filmul intra din 31 octombrie in cinematografe si este distribuit de Ro Image.

Rating autor: nota 7.5

Vizionare trailer:

 

“ Where are the rivers of blood, and the mountains of bones? I was promised rivers of blood!”  Regizor: Graham Annable, Anthony Stacchi Actori (voci):  Isaac Hempstead-Wright, Elle Fanning, Ben Kingsley, Simon Pegg, Richard Ayoade, Nick Frost, Jared Harris, Tracy Morgan Gen: Animatie, Aventura Premii: niciun premiu, o nominalizare Tara: SUA Durata: 96 minute Animatiile stop motion castiga un teren considerabil in randul publicului care intelege munca si implicarea producatorilor in altfel de proiecte. Ati vazut tehnica de animatie stop frame in recentele desene animate cu accente usor horror "Paranorman", "Coraline", "Corpse Bride"  si "Frankenweenie." Iluzia de secventa continua da un farmec aparte miscarilor personajelor, aici cu un aspect uratit, dezgustator si usor de modelat si de jonglat, mai ales cand plastilina este materialul de lucru. "The Boxtrolls" nu face nimic diferit fata de animatiile deja numite. Doar ca schimba uneori macazul si opteaza pentru o ingretosare fortata, uitata repede de figurile prostute, scumpe si nevinovate ale trolilor care se ascund in cutii de cartoane. "The Boxtrolls"/ "Boxtrolii" ne poarta intr-un orasel de epoca si urmarim aventurile unui baietel care ajunge sa fie crescut de niste troli. Vizati de un intreg oras, considerati a fi responsabili de toate relele, trolii ajung sa fie vanati de un individ fara scrupule, cu propriile planuri. Asezarea fictiva imaginata de creatori are o arthitectura saracacioasa, murdara, iar locul in care vietatile locuiesc este o gramada gunoaie, amintind de peisajele deprimante din "Wall-E". Fortand nota, poti spune despre "The Boxtrolls" ca este un miraj fictiv intre povestile lui Dickens si ale lui Caragiale (satira despre conducatori, comicul de situatii). In varianta originala vocile si murmurile sunt asigurate de Isaac Hempstead-Wright, Ben Kingsley, Elle Fanning, Toni Collette, Jared Harris, Simon Pegg, Nick Frost, Richard Ayoade si Tracy Morgan. Versiunea urmarita de mine, tradusa, primeste un dublaj neasteptat de bun, adaptat si sincronizat asa cum trebuie. Pentru o animatie fantastica si infricosatoare, "The Boxtrolls" are tendinta sa scape din mana temperamentul jucator si artificial al omuletilor de pe ecran, ducand pana la limita libertatea vizuala ce devine uneori scarboasa. Ramane o mostra sanatoasa de morala (relatie tata-fiica, conceptii, prejudecati, asumarea rolului) plasta intr-un univers fantastic ce aminteste de epoca victoriana, croita din personaje exuberante. Filmul intra din 31 octombrie in cinematografe si este distribuit de Ro Image. Rating autor: nota 7.5 Vizionare trailer: http://youtu.be/KbXgiOud2Qo  

0

din 10

Nota

Nota utilizatorilor: Fii primul care-i dă notă!
0

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.