Noutati din lumea filmului, Stiri

S-a deschis a 5-a sala 4DX din Romania, la Cluj

Cinema City a deschis la Cluj cea de-a 5-a sala 4DX din Romania,  parte din cele aproape 500 din lume, cu o investitie de 850.000 de euro

Arome de cafea sau trandafiri, vant puternic, fulgere intense, stropi de ploaie sau… ninsoare? Le gasiti pe toate doar la Cinema City, in salile 4DX. La jumatatea lunii martie, Cinema City a inaugurat in Iulius Mall din Cluj-Napoca cea de-a 5 sala 4DX din Romania si prima din regiunea de nord-vest a tarii.

Valoarea investitiei in sala 4DX – care cuprinde 124 de locuri – este de aproximativ 850.000 de euro, fiind realizata de Cinema City Romania alaturi de compania IULIUS, dezvoltatorul centrului comercial.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte din Cineworld Group, devenit recent al doilea mare lant de cinematografe din lume, in urma extinderii in SUA, prin achizitia Regal Entertainment Group de catre Cineworld Group plc. Mooky Greidinger, CEO-ul Cineworld Group, face parte din a treia generatie a unei familii care s-a lansat in afaceri in acest domeniu in 1930, cand bunicul sau a deschis primul cinema in Haifa, Israel. De peste 87 de ani, Cinema City urmareste neincetat sa ofere cea mai buna si mai diversa experienta cinematografica unui public cat mai larg.

Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City Romania a declarat: „Mooky Greidinger a pariat pe tehnologia 4DX cand multi alti operatori de cinema erau sceptici si o considerau o idee nastrusnica, atragatoare pentru public doar pe termen scurt. Insa remarcabilul lider vizionar al Cineworld a stiut ca va avea o poveste de succes. Astfel ca a investit constant si continuu in aceasta tehnologie speciala, deschizand prima sala 4DX din grup inca din 2012, urmata apoi de o crestere accelerata a numarului de sali 4DX. In plus, dupa lansarea in 2015 a primei sali 4DX din Romania, in mai putin de 3 ani am ajuns la deschiderea celei de-a 5 sali din tara noastra, parte din cele aproape 500 existente pe plan global”. 

Cinema City a mizat intotdeauna pe cele mai importante trenduri cinematografice – precum IMAX, 4DX sau VIP –, inca din 2007, cand a deschis primele cinematografe din Romania. Pentru Cinema City, este important ca spectatorii sa poata alege nu doar filmul pe care-l vor urmari, ci si cum doresc sa-l vizioneze la cinema, unde impactul exercitat de ecranul urias si de sunetul intens asupra perceptiilor si emotiilor traite de spectator in sala este incomparabil cu orice alta experienta de vizionare a unui film.

La finalul lui 2017, compania a aniversat 10 ani si 25 de multiplexuri in Romania, cu un total de aproape 41,000 de locuri in 231 de sali, printre care se numara si 2 sali T IMAX, 5 sali 4DX si 6 sali VIP.

Tehnologia 4DX reprezinta unul dintre cele mai revolutionare formate de vizionare, fiind creata in 2009 de CJ 4DPLEX. Compania sud-coreeana a combinat tehnologia si creativitatea pentru a le oferi spectatorilor o experienta de cinema absoluta, in care miscarile fluide sau dinamice ale scaunelor high-tech mobile se completeaza cu efectele de mediu, precum vantul, ploaia, ceata, fulgerele, bulele de sapun sau mirosul, disponibile atat pentru filmele 2D, cat si pentru filmele 3D.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.