Stiri, Televiziune

Vezi Lista lui Schindler la FilmCafe

Vezi Lista lui Schindler la FilmCafe – sambata, 24 martie, de la ora 20:00

Postul TV Filmcafe isi invita telespectatorii la un regal actoricesc si cinematografic: „Lista lui Schindler” (1993), ecranizarea volumului semnat de australianul Thomas Keneally (aparut in 1982).

Considerat de spectatori si de criticii de specialitate unul dintre filmele de capatai ale lui Steven Spielberg si una dintre cele mai bune pelicule din istorie, „Lista lui Schindler” se inspira din viata afaceristului german Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, care a salvat 1.200 de evrei de la trimiterea in lagar, angajandu-i in fabricile sale de munitii, oale si tigai.

Filmata in Cracovia (Polonia), timp de 72 de zile, povestea este spusa ca un documentar, in alb-negru, de Spielberg (care s-a framantat mult pana a preluat bagheta regizorala, temandu-se ca nu e destul de matur pentru a o relata). Regizorul a oferit proiectul unor nume ca Roman Polanski (a carui mama a murit la Auschwitz si care si-a transpus mai tarziu experienta din ghetoul polonez in „Pianistul”), Sydney Pollack si Martin Scorsese. Dar, intr-un final, a preluat el fraiele, decis sa spuna povestea despre pericolul intolerantei, a renuntat la salariul care i s-a oferit si a dat startul cu un buget de doar 22 milioane de dolari si a treia versiune de scenariu scrisa in 10 ani.

Recomandari filme depsre Holocaust

Rezultatul este o cutremuratoare naratiune laureata cu 7 Premii Oscar (inclusiv pentru „cel mai bun film”, regie si scenariu) despre cum a pacalit Oskar Schindler (Liam Neeson) sistemul, ajutat de evreul Itzhak Stern (Ben Kingsley), sub ochii salbaticului locotenent nazist Amon Goth (Ralph Fiennes). Neeson si Fiennes au fost nominalizati la Oscar si la Glboul de Aur, iar cel din urma a castigat un BAFTA pentru rol.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail