Aventura, CineCronici, Fantastic

[REVIEW] ‘The Huntsman: Winter’s War’ (2016)

The Huntsman Winter's War Alba ca Zapada”To escape the pain of her loss the good queen built a fortress of ice around her heart. If she could raise a child, she would raise an army.”

  • Regizor: Cedric Nicolas-Troyan
  • Actori: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Nick Frost, Sam Claflin, Emily Blunt, Rob Brydon, Jessica Chastain, Alexandra Roach, Sheridan Smith
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare  (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 114 minute

La 4 ani de la ‘Snow White and the Huntsman‘ vedem debutul cinematografic al celui care atunci superviza efectele speciale – Cedric Nicolas-Troyan. Directivele nu sunt tocmai de mantuiala si se observa interesul de a face din continuarea basmului o mostra de aventuri mai accesibila si mai putin intunecata. De altfel si implicarea in scenariu a lui Craig Mazin, cunoscut pentru subiectele dezvoltate in ‘Scary Movie 3/4’, ‘Superhero Movie’, ‘Identity Thief’, ” The Hangover Part II/ III’ inlatura atmosfera dark din original si adauga in replici ceva umor (de care personal m-as fi lipsit).

Mai putin prequel si mai mult sequel. Se reia formula(rea) ‘once upon a time’ si suntem trimisi cu cativa ani inainte de domnia reginei Ravenna. Cucerind imperii alaturi de sora sa Freya, o adepata a pacii, Ravenna se simte amenintata de copila acesteia si recurge la un gest crud, dezlantuind o putere incontrolabila. Freya devine curand o conducatoare de temut care alege sa fie mama pentru o armata de copii pe care ii antreneaza si face din ei cuceritori fara sentimente. Printre acestia ii (re)vedem pe Eric (Chris Hemsworth) si Sara (Jessica Chastain, potrivita partiturii). Un eveniment ii desparte pe cei doi. Il reintalnim pe Eric sapte ani mai tarziu, pribegind in regatul Albei ca Zapada, dupa ce a invins-o pe Ravenna (Charlize Theron). Se pare insa ca Oglinda care ii oferea magie Reginei a disparut si aceasta trebuie recuperata inainte sa fie prea tarziu.

O sa va bucurati sa il revedeti pe Sam Claflin, desi intr-o aparitie ce pare mai degraba un cameo. Eu stiu sigur ca am fost entuziasmata. Din pacate, nici macar farmecul lui Hemsworth nu poate salva filmul din propriile capcane – dorinta obsesiva de a incheia o misiune care nu ii apartine, tradarea, regasirea si infruntarea din final.

Personajele negative urmeaza stereotipuri putin caricaturale si totusi interpretarile nu sunt de neglijat. Theron, Chastain si Blunt plac foarte mult. Insa surpriza a fost rezervata pentru Sheridan Smith: o combinatie imbucuratoare intre amuzant si energic, fara sa oboseasca. Daca prima oara cunosteam personajele din scrierea fratilor Grimm, Alba ca Zapada, de data asta se face o reintereptare a mitului Craiesei Zapezii. Avem aproape aceeasi reteta si scenele sunt populate tot cu personaje fantastice: pitici, spiridusi si alte vietati supranaturale. Doar ca mai putine la numar si reduse in complexitate.

Costumele sunt elaborate superb. Rochia argintie a lui Emily Blunt fac din ea o adevarata Regina cu inima inghetata. Mi-a placut foarte mult si machiajul celor doua protagoniste. Este interesanta optiunea de a diferenta conducatoarele de jucatori – cu si fara machiaj.

Efectele speciale justifica utilizarea 3D-ul. Desi suntem privati de peisajele care aminteau de umbletul din ‘Lord of the Rings’. Si unele aparitii par artificiale (vezi creatura care pazea Oglinda) si se insista in folosirea unor accesorii/ decoruri nu tocmai potrivite. 

Cu toate minusurile care discrediteaza reusitele filmului, ”Huntsman: Winter’s War’ este de vazut musai de iubitorii filmelor de basm pentru ca este spectaculos in ceea ce priveste acest aspect.

Filmul intra in cinematografe din 22 aprilie si este distribuit de Ro Image.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.