Animatie, CineCronici

[REVIEW] Storks (2016)

storksposter-691x1024„It’s an image old as time: a baby swaddled in white delivered by the stork. How quaint. But you’ll find here on Stork Mountain we take baby delivery seriously. I’m here to finally unveil our new and improved Human Infant Production Facility.

  • Regizori: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
  • Actori (voci): Andy Samberg, Katie Crown, Kelsey Grammer, Jennifer Aniston, Ty Burrell, Danny Trejo, 
  • Gen: Animatie
  • Premii: un premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 99 minute

Nicholas Stoller este responsabil pentru foarte atipicul ‘Forgetting Sarah Marshall’ si mai putin fericitul ‘Get Him to the Greek’, ‘The Five Year Engagement’ si de cele doua comedii mai nonconformiste ‘Neighbors’. Asta la regie, ca s-a mai ocupat si de scenarii pentru ‘Yes Man’, ‘Fun with Dick and Jane’ sau ‘Sex Tape’ printre altele. Productiile nu au in comun doar genul comedie, dar si un succes considerabil la public. Cu animatia ‘Storks’ testeaza un alt public, unul mai tanar, si cel mai probabil, desi unele glume sunt mai putin receptive pentru copii, acestia se vor distra pe masura intr-o aventura plina de peripetii. Cert este ca micutii vor fi confuzi si ca mai mult ca sigur vor pleca de la vizionare cu un set de intrebari pentru parintii care le-au povestit pana acum ca au fost adusi de barza. Iar asta nu poate fi decat bine, nu? Ca tot se promoveaza in film ideea de a petrece mai mult timp cu cei dragi.

Desenul animat ‘Berzele’ urmareste tiparul productiilor buddy, cand parteneriatele intre doua personaje complet diferite ajung sa aiba rezultate. Este disponibil in cinematografe in varianta 3D si ofera destule momente interesante, cat pentru a se distinge un scenariu deloc pueril si populat cu protagonisti caraghiosi care amuza prin cat de mult isi pun singuri bete in roate.

Subiectul – ei bine, pregatiti-va de un upgrade. Berzele nu mai livreaza copii cum o faceau in urma cu mult timp (“there are so many other ways of getting babies”). Acestea opereaza acum intr-o baza situata mult deasupra solului, o facilitate care seamana cu un serviciu de curierat tip Amazon corporatist. Ca o ironie, da. Afacerea este condusa cu mana de fier de Hunter (Kelsey Gramme). Junior (Andy Samberg) ar putea deveni urmatorul sef (boooosss; faina compilatia de imagini). Asta doar daca reuseste sa scape de Tulip (Katie Crown), o copila ramasa printre berze de cand i s-a pierdut lista cu destinatia. Acum ajunsa la majorat cauzeaza probleme constant. Si cum Junior nu poate fi chiar nelipsit de inima, decide sa o mute la sortarea de scrisori, unde nimic nu poate merge prost, nu? Doar ca Nate (Anton Starkman) adreseaza o scrisoare, unde face rugamintea sa primeasca un fratior…

Subiectul te poate face putin sceptic ca o sa urmaresti o animatie cu un concept vizionabil. Cumva ‘Storks’ gaseste un echilibru favorabil intre dezvoltarea personajelor cu tipologii valabile si in trasarea actiunii cat pentru a-ti pasa suficient de ce se intampla pe marele ecran, in ciuda unei constante senzatii de nonsens. Insa este usor sa te regasesti in multe ipostaze gandite in film, aproape la fel de simplu pe cat de rapid te distrezi si razi pe seama a ce vezi.

Simpatic, inteligent, ciudat in frumusetea lui, ‘Storks’ are cateva scene memorabile si este colorat in tonuri dintre cele mai spectaculoase pentru un efect digital profitabil. Vocile sunt distribuite perfect pentru a se sincroniza cu figurile caraghioase ale eroilor. ‘Storks’ livreaza atat o poveste agreabila pentru toata familia, cat si o comedie care sa nu pice in capcana penibilului pentru precautia cu care gestioneaza scenele.

‘Awwwwwwwww’ – ca sa citez ceata de lupi care va construi o inima franta.

Filmul intra in cinematografe din 23 septembrie si este distribuit de Freeman Entertainment.

Vizionare trailer:

 

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail