Geek Stuff

[REVIEW] Sneak-peak „Doctor Strange” – IMAX 3D

In urma cu cateva zile studiourile MARVEL au pus la dispozitia publicului un colaj de 15 minute din urmatorul capitol al adaptarilor MCU, oferind un sfert de ora din „Dr. Strange”. La invitatia RanEvents si CineForum Film, distribuitorul oficial al filmului in Romania, am fost la proiectia speciala si va spun la ce sa va asteptati.

Inainte de vizionare Benedict Cumberbatch a facut introducerea si cu un entuziasm mascat in dulcele-i stil britanic a invitat audientei sa se bucure de minutele de spectacol care vor urma. Publica care ulterior s-a dovedit a fi mai degraba intarataa de ce a vazut si mai nerabdator ca oricand sa vada filmul ca produs intreg. Pot sa va asigur de faptul ca volumul livrat de studiouri este neobisnuit – anormalul si ciudatul guverneaza totul, iar magia este redefinita.

qtlfumw

Regizorul Scott Derrickson a descris adaptarea benzilor desenate ca fiind “psychedelic trippy visuals”. La cateva minute de la iesirea din sala de cinema spuneam ca cel mai mare atu al filmului vor fi efectele speciale, dar am neglijat sa remarc imaginea.

Preview-ul a fost mai degraba un teasing pentru ce va urma cu adevarat, dar vine si ca o confirmare ca vom urmari un origin story cu un background calculat si cu un intro care sper sa fie suficient de lung pentru a ne delecta cu aroganta personajului.

„Through the mystic arts we harness energy and shape reality”
#spoilere #SpOiLeRe #SPOILERE – more ore less, daca stiti povestea si aveti unele asteptari.
doctorstrange-postersn-redlancomics4-625x381
La inceput s-au vazut scene din spital, cand cunoastem chirurgul Stephetn Strange stand la taclale cu colega lui Christine Palmer (Rachel McAdams). Se trece la urmatorul cadru cu el conducand in viteza si nesabuit o masina foarte scumpa si vedem exact cum are loc accidentul care ii va afecta mainile, acesta devenind incapabil sa mai opereze candva. In ambele – easter eggs (Rhodey si Captain America?).
Intalnirea cu Ancient One (Tilda Swinton – ciudata si versatila) este, cel putin din ce vedem noi, una interesanta si confuza, mai ales pentru publicul nefamiliarizat cu multiuniversuri, dimensiuni paralele – IMAX dezvolta aici un adevar show de culori si efecte vizuale. „Matrix” meets „Fringe” meets „Inception”, intr-un carusel de imagini ametitoare. De altfel bine editate si disturbing uneori (vezi scena cu mainile), dar frapante si indraznete cat pentru a vrea sa vezi mai mult din mai multe (Quantum Realm din Ant-Man, dar inzecit).
„Teach me” – replica din trailer este rostita cu o voiosie de copil.

Spre final, in sneak peak urmeaza clipuri care ruleaza cu rapiditate: vedem infruntari cu villainul Kaecilius (Mads Mikkelsen) care arata senzational, obscur chiar si pentru fanii comicsurilor. Sunt cateva secvente cu urmariri prin diverse locatii care implica si deschiderea de portaluri, dar intrerupte mereu de o goana nebuna de (a se) salva – la pachet cu un cameo nelipsit. Scenele cu calatoriile in spatiu, timp si dimensiuni sunt nebunesti.

Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams si Benedict Wong par ca vor face un contrast important cu personajul Dr. Strange – mai ales ca atitudini.

Pe scurt: o experienta IMAX pe care as repeta-o oricand, fie si doar pentru 15 minute. O sa fiu prezenta si la vizionarea completa si probabil dupa, cu inca un bilet in sala, pentru a fi din nou atenta la detalii, ca presimt ca voi vrea sa vad totul cadru cu cadru.

Filmul are premiera pe 4 noiembrie si este distribuit de CineForum.

Vizionare trailer IMAX:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail