CineCronici, Comedie

[REVIEW] ‘Ride Along 2’ (2016)

10314573_538481366311123_7856849364117403481_n“ – Captain Hernandez: Since you’ve been here, I’ve had a nightclub shooting, 20 trespassing complaints and a car blew up.
– James: We didn’t plant the car bomb.
– Ben: Yeah, but we did the other stuff, James. ”

  • Regizor: Tim Story
  • Actori: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, Olivia Munn, Benjamin Bratt, Ken Jeong, Bruce McGill, Arturo del Puerto
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 101 minute

Comediile cu si despre politisti au facut de multe ori subiectul unor filme. Unele au placut („21 Jump Street”, „Rush Hour”, „Lethal Weapon”, „Bad Boys”), altele au fost complet desfiintate de public si critica („Loose Cannons”) sau uitate. Daca unele mizau pe antiteza dintre „good cop, bad cop”, mereu s-a pariat pe diferenta dintre partenerii care trebuie sa lupte impreuna impotriva infractiunilor. Lucrurile stau la fel si pentru „Ride Along 2” („Un politist si trei sferturi”), continuarea filmului cu acelasi nume din 2014, regizat tot de Tim Story.

Un buddy cop simplu, fara pretentii, dar cu gaguri care prind la public. Filmul ii aduce din nou impreuna pe Kevin Hart si Ice Cube, relatia lor fiind cu nimic diferita fata de ce vedeam initial. Poate doar eforturile lui Ben Barber (Hart) de a-l castiga de partea sa pe James (Cube) sunt acum neglijabile. Din pacate, tendinta sa de a strica mereu misiunile, cu toate ca este bine intentionat, nu sunt vazute cu ochi buni de superiorii sai. Abia a absolvit Academia de Politie, dar spera sa devina detectiv si accepta o noua zi de instructie alaturi de viitorul sau cumnat. Fara sa anticipeze insa situatiile periculoase in care va fi implicat. Si ignora si faptul ca pana la nunta sa mai sunt doar cateva zile.

Mai bun decat prima parte, cel putin in ceea ce priveste calitatea glumelor. Se vede si faptul ca s-a investit mai mult in buget, pentru ca de data asta avem mai multe curse de masini, iar echipa de productie nu se sfieste sa distruga cat mai multe in procesele de urmarire. Ba chiar recreaza la un moment dat, un astfel de moment intr-un veritabil joc video. Filmul are cam toate ingredientele necesare pentru a se recomanda ca o comedie buna (nu extraordinara) care isi atinge scopul de a distra.

„Ride Along 2” nu are deloc un scenariu complex, povestea este previzibila si banala, si are explozii si focuri de arme cat sa placa fanilor filmelor de actiune. Adauga si situatii amuzante care deriva din penibilul in care se gasesc cel mai des personajele si asta este suficient ca sa razi. Nu trebuie sa te simti ofensat ca nu ti se solicita prea mult atentia.

Iar Keon Jeong imita toate aparitiile de pana acum: un hacker nerdy care se chinuie prea mult sa amuze. Olivia Munn tine locul unei aparitii feminine care sa santajeze publicul masculin sa bifeze prezent in sala. Si nu face nicio interpretare josnica, desi nu este solicitata prea mult pe rol. Filmul nu ofera nimic mai mult decat ce promite. Dar distreaza mai bine decat originalul si poate asta conteaza mai mult decat intentia de a parea ca are un scenariu mai inteligent.

Filmul intra in cinematografe din 15 ianuarie si este distribuit de Ro Image.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail