Aventura, CineCronici, Mister

[REVIEW] Now You See Me 2 (2016)

now-you-see-me-2-602527l„ Are you listening, Horsemen? You will get what’s coming to you. In ways you can’t expect.

  • Regizor: Jon M. Chu
  • Actori: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan, Jay Chou, Michael Caine, Morgan Freeman
  • Gen: Aventura, Mister
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 129 minute

Louis Leterrier, regizorul primului film a fost abordat pentru a continua saga iluziilor, insa a decis sa nu revina pentru sequel. Astfel, Jon M. Chu (‘Step Up 2: The Streets’, ‘Step Up 3D’, ‘Justin Bieber: Never Say Never’, ‘G.I. Joe: Retaliation’) a primit sarcina de a umple unele goluri lasate anterior si de a coordona o echipa care o are pe Isla Fisher in minus. Numerele de magie sunt acum inlocuite cu mai multe de scamatorie si totul pare se lege mai bine, desi asta a insemnat sa se sacrifice imprevizibilul si sa faca mai putine mutari in ceea ce priveste surprizele. ‘Now You See Me 2’ calca pe urmele originalului, chiar daca acum spectacolul/ spectaculosul este inlocuit sau mai degraba umbrit de momente cand urmarim dezbateri intre membri echipei. Ceea ce este un avantaj, pentru ca este interesant de observat cum s-a gandit scenariul pentru a suda relatia dintre protagonisti. Pentru ca putem vorbi despre orice, dar nu despre prietenie, in ceea ce ii priveste.

Ne reintalnim cu Cei Patru Calareti – Cavalerii (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) la un an dupa ce au furat de la un milionar si i-au expus afacerile murdare. Infractori in fata FBI-ului sunt inca fugari, dar eroi in ochii publicului. Traiesc ascunsi si asteapta instructiuni de la Ordinul in care au intrat – The Eye, informatii pe care le primesc doar de la Dylan, care in continuarea mimeaza rolul unui agent federal prostanac si obsedat de iluzionisti. O noua misiune, care ar trebuie sa fie show-ul lor de revenire, se transforma intr-o fuga imposibila cand ei insisi sunt demascati si amenintati. Pentru a-si reabilita numele si pentru a-l demasca pe cel din spatele excrocheriei, acestia trebuie sa faca un ultim act de sfidare. Chiar daca inseamna sa incalce iar legea si posibilul.

Un caper story cu cateva hibe. Doar ca alegi sa le ignori, cand nici filmul nu pluseaza pe performante menite sa fure premii, ci doar atentia audientei, venita la vizionare pentru a se distra. ‘Now You See Me 2’ functioneaza pe zona de entertainment. Nu solicita mai mult decat e nevoie, iar asta poate fi perfect cand nu vrei decat sa te simti bine. Astepti cu o curiozitate rusinoasa explicatiile din final, desi poate le-ai intuit pe multe dintre ele.

Mi-a placut mai mult personajul lui Jesse Eisenberg acum, Dave Franco este folosit pentru popularitatea sa, iar el se incapataneaza sa arate ca este capabil, iar Freeman si Caine apar mai putin decat as vrea. Am fost castigata insa de evolutia pe care o are personajul lui Rufalo, acum construit complet (mi se lasa impresia ca se face un fel de ramas-bun). Un flashback face legatura intre trecut si motivatia prezenta pentru razbunare, asta ajutand parte din audienta cu necunostinta de primele evenimente. Lizzy Caplan nu a fost chiar pe placul meu, iar Daniel Radcliffe a avut ghinionul sa primeasca o partitura care nu i-a facut dreptate si a parut de la inceput si pana la final caraghios. He can do better.

‘Now You See Me 2’ are cel putin doua momente cand o sa se joace convingator cu mintea ta. O sa fii cucerit de scena cu jocul de carti, dar si de reprezentarile numerelor individuale din final.

Nu incearca prea mult sa fie pe placul pretentiosilor. Evit sa fac comparatie. Cert este ca daca v-a placut prima parte, o sa o savurati si pe aceasta la fel de mult. Cu toate ca reflectoarele nu bat la fel de spectaculos peste numerele de magie. Sarlatani, iluzionisti, talentati sau doar norocosi – Cavalerii din ‘Now You See Me 2’ jongleaza cu usurinta intre capcanele filmului.

Nu exista riscul ca ‘Now You See Me 2’ sa fie confundat cu un film de arta. Nici nu i-ar sta bine acolo. Si-a imbunatatit slabiciunile pe care le avea la actiune. Nu dezamageste deloc si este suficient de smart scris cat sa se foloseasca de orice diversiune in favoarea lui.

Nu ne ramane decat sa asteptam a treia parte a francizei, deja in lucru. M-am bucurat cu nesimtire de tot ce am primit.

Filmul intra in cinematografe din 17 iunie si este distribuit de Freeman Entertainment.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.