CineCronici, Comedie

[REVIEW] „Hot Pursuit/ Urmarire periculoasa” (2015)

Afis HOT PURSUIT „-  What I’m about to say can’t leave this room. Do you know who Vicente Cortez is?
– Yes, he is the top lieutenant in the cartel. He is known as the Bank of Bogota, the Tender Tender, the Lender Lender, the Money Launderer, El Chapo, the Pork Chop…”

  • Regizor: Anne Fletcher
  • Actori: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Matthew Del Negro, Michael Mosley, David Jensen, Jim Gaffigan, Richard T. Jones, Michael Mosley, Robert Kazinsky
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 87 minute

Genul buddy film, desi abordeaza teme diferite, obliga de cele mai multe ori, doua personaje complet diferite, sa colaboreze pentru a se ajuta reciproc. Dinamica scenelor este de fiecare data amuzanta, asta mai ales pentru ca este un contrast major intre personalitatile acestora. Anne Fletcher, o regizoare experimentata cu comediile romantice, alege de data asta sa aduca si actiune in productia „Hot Pursuit” si este mai putin docila decat ne-a obisnuit in „27 Dresses” sau „The Proposal”.

Subiectul este simplu si previzibil uneori, dar ne aminteste cu usurinta de acele productii ale anilor ’80 cand nu se apela la artificii prea zgomotoase pentru a te santaja cu rasete. Cunoasteam la inceput un politist texan (cu accentul la pachet) care a cazut in dizgratie, asa cum aveam sa aflam curand si de ce. Obligata sa lucreaze la arhiva, abandonand munca de teren, ofiterul Cooper care practic a crescut pe bancheta din spate a masinii de politie a tatalui sau regreta ca nu a mostenit si respectul acestuia. Si isi ia foarte in serios meseria, asa cum avea sa remarce si superiorul sau, care ii da o sansa noua. O trimite sa escorteze sotia unui traficant de droguri, Daniella (Sofia Vergara) pana la Dallas, unde trebuie sa depuna marturie impotriva celui care conduce cartelul. Doar ca lucrurile se complica curand si cele doua trebuie sa fuga pentru a ramane in viata.

Desi filmul pare ca nu este cel mai bun act al filmografiei lui Reese Witherspoon, aceasta pare ca s-a distrat de minune, lucru pe care ne si lasa sa il vedem. Seriozitatea personajului sau, usor nevrotic, este cu atat mai caraghios cu cat distingem mai mult din vulgaritatea celei pe care Sofia Vergara o interpreteaza. Avem suficiente situatii incomode pentru ambele, dar spre deliciul audientei, daca acestea sunt mai „chinuite” atunci si noi ne distram mai mult. Pentru ca pana la urma despre asta este vorba: ca o comedie sa livreze hohote de ras. Si o face destul de lejer si des, intr-atat incat sa retii si replici, mai cu seama expresia „you got cooperit„. O sa vedeti ca este un motiv suficient pentru a o repeta dupa. Are haz.

Desi trailerul nu promite ceva remarcabil, „Hot Pursuit” livreaza scene dintre cele mai penibile, atat cat sa te faca sa razi de prostescul lor. Si daca actritele te conving ca fac o echipa buna, asta este mai ales pentru ca schimbul de replici intarata publicul sa se distreze alaturi de ele. Si nu este nimic mai amuzant decat sa vezi cum ele insesi fac bascalie pe seama lor. Poate ca cel mai mare castig dupa terapeuticul  „Guilt Trip” al Annei Fletcher a fost joaca asumata si nepasarea de a duce cat mai departe lucrurile.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail