Guest post

[REVIEW] Dublu (2016)

  • poster dubluRegizor: Catrinel Danaiata
  • Actori: Dorian Boguta, Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Cosmina Stratan, Catrinel Dumitrescu, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Stefana Samfira
  • Gen: Drama
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: Romania
  • Durata: 101 minute

Cronica guest post pentru lungmetrajul ‘Dublu’

Cu siguranta ati vazut de multe ori in filmele americane cum un personaj, de preferat masculin, isi arunca telefonul undeva departe, vrand sa arate ca nu mai are nevoie de el. Ca isi arunca propriul telefon sau pe-al altuia nu are importanta. Cert este ca scena cu pricina este aproape de fiecare data putin importanta, niciodata protagonistul ramas fara telefon nu pare a fi afectat de lipsa acestuia. Dimpotriva, in toate filmele vazute pana acum lipsa telefonului se dovedeste, intr-un final, cel mai bun lucru care i se intampla personajului cu pricina.

Nu m-am asteptat sa vad o astfel de scena intr-un film romanesc si, sincer, nu ma asteptam ca acest moment sa se dovedeasca atat de important in desfasurarea ulterioara a filmului. Fara sa fac spoiler, telefonul personajului principal George ajunge in apa marii.

V-am starnit interesul? Am fost indeajuns de convingator? Daca nu, va mai dau doua motive sa vedeti filmul ‘Dublu’.

Primul dintre ele este insusi personajul –  George. Este unul dintre cel mai bine construite personaje pe care le-am vazut in filmele romanesti. Este fix omul care nu stie ce vrea, care ia cele mai ilogice decizii, care pare a nu invata nimic din greseli si care, la final, pare neschimbat. Stiu ca unii vor fi nemultumiti de acest aspect, sunt obisnuiti cu personaje complet schimbate la final, dar tocmai asta e farmecul acestui film.

Al doilea motiv tine tot de protagonist, insa aici ma refer la modul in care este interpretat: PERFECT! Bogdan Dumitrache este actorul care a reusit aceasta interpretare si merita toate laudele pentru acest rol.

Un Dublu motiv sa apreciezi acest personaj.

Nu e un film perfect, nu este un personaj principal perfect, dar nici nu-si propune sa fie astfel.

Filmul ‘Dublu’ este produs de Abis Studio & Hi Film Productions, fiind distribuit in Romania de MicroFilm, din 17 ianuarie.

Prezentare invitat

Eu sunt Emil Calinescu, blogger Dublu in offline si de 4 ori dublu in online. Da, detin 8 bloguri, printre care Cinemil.ro (blog de filme), LaTeatru.Eu (blog de teatru) si EmilCalinescu.eu (Blog personal generalist). Pe restul le veti descoperi singuri. Dublu multumesc Angelei pentru oportunitate si gazduire si salutari CINEMILE tuturor!

Vizionare trailer:

Vezi si...

1 Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail