Geek Stuff

Razboiul Stelelor intr-un joc de Monopoly: Rogue One – prima runda

“I’m one with the Force, and the Force is with me.”

Vinerea aceasta intra in cinematografe un nou capitol al francizei “Star Wars”, unul dintre filmele pilon ale industrei SF de cinematografie, de altfel un punct de referinta in tot ce a insemnat (r)evolutia de cinema pentru casele de productii si cinefilii de rand, mai ales dupa anii ’70-’80.

“Rogue One” este primul film standalone al seriei marca George Lucas, de altfel unul la care ma voi duce cu mari asteptari. Insa, inainte de a vedea filmul, la invitatia CineForum si RanEvents am luat parte la o provocare aproape identica cu ce va urma sa vedem in noua poveste a Razboiului Stelelor – fara mizele de acolo insa – Rebeliunea impotriva Imperiului.

Alaturi de mai multi oameni din online am raspuns pozitiv la invitatia de a ma distra intr-o seara cu tematica SW si m-am inscris la o runda de Monopoly reinventat cu personaje Star Wars, cu achzitii imobiliare transformate in cuceriri de planete. Pentru un debutant intr-ale Monopoly-ului cred ca m-am descurcat binisor, mai ales ca nu sunt un bun strateg si m-am bazat doar pe cunostintele mele din filme. Care, apropo, nu m-au ajutat cu nimic.

death_star_rogue_one_w1

“The world is coming undone. Imperial flags reign across the galaxy.”

Problema a fost ca, fiind un joc nou si regulile au fost necunoscute, jocul a fost orchestrat pe bajbaite. A contat prea putin cine a castigat, ci mai degraba distractia si entuziasmaul care ne animau, dar mai ales nerabdarea de a vedea filmul in doar cateva zile. Mai ales ca pe fundal rula tema foarte cunoscuta.

Cat si ce am facut eu cred ca nu conteaza asa mult, mai fac doar cateva completari:

  • gazdele au fost cei de la Lente, un locsor tare cozy si primitor, unde gasesti o multitudine de jocuri si boardgames-uri, de propuneri pentru diverse activitati daca vii cu o gasca geek – chiar si una care se uita ca tine la multe filme si seriale.
  • daca vei avea posibilitatea sa joci Monopoly editia SW: citeste cu atentie detaliile si nu te grabi crezand ca stii deja totul de la inceput.
  • in rolurile principale ale celui mai nou film SW ii veti vedea pe  Felicity Jones (Northanger Abbey, Theory of Everything, Inferno, A Monster Calls), Diego Luna (The Terminal, Elysium, Dirty Dancing: Havana Nights), Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Jiang Wen si Forest Whitaker,
  • coloana sonora este semnata de Michael Giacchino ( Mission: Impossible III, The Incredibles, Star Trek, Star Trek Into Darkness, Ratatouille, Up, Super 8, Jurassic World, Inside Out, Zootopia, Doctor Strange).
  • filmul intra in cinematografe din 16 decembrie.

Distribuitorul oficial al filmului Disney, in Romania, este CineForum.

Vizionare trailer:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail