Geek Stuff

Prima editie NERVE a fost in Romania – cu probe de bun-simt

NERVE – prima editie a fost in Bucuresti sau cum s-a desfasurat un campionat in care a contat distractia

Saptamana trecuta a intrat in cinematografe filmul ‘Nerve’. O combinatie intre thriller, actiune si aventuri, productia este una careia se adreseaza in primul rand publicului tanar, dar ale carei notiuni functioneza perfect si pe intelesul celor mai maturi. Subiectul este destul de simplu, dar cu implicatii dintre cele mai serioase. Chiar indraznet as spune uneori, mai ales cand isi permite sa faca din teribilismul unor adolescenti subiectul principal.

maxresdefault

Cronica filmului ‘Nerve’ este disponibila aici.

La invitatia distribuitorului filmului in Roamania, Freeman Entertainment, am urmarit filmul in sala de cinema, insa nu inainte de a mi se spune ca temerile exprimate – senzatia ca am vazut din trailer mai mult decat voiam – sunt neindreptatite. Si asa a fost. A doua zi, insa, aveam sa am parte de o noua surpriza si primeam invitatie la un eveniment tematic. Tot ce stiam despre ce urma sa se intample era ca petrecerea va fi facuta cu influente de ‘Nerve’ si trebuia sa specific daca voi fi watcher sau player, asa cum era si in film, adica observator sau jucator. Nu sunt eu o aventuriera din fire, dar imi plac provocarile si daca am invatat ceva de la personajul interpretat de Emma Roberts este ca trebuie sa imi asum unele riscuri uneori si sa ies din zona mea de confort.

14344815_1135050293245554_9199380834957579231_n

Recunosc ca eram teribil de curioasa. Dupa programul de munca plec nerabdatoare spre destinatia mentionata in email (Stone Club, multumiri) si ajung la o cladire ascunsa printre stradutele din centru, unde deja erau alti curiosi dornici ajunsi: bloggeri, vedete, oameni de presa. Probabil pentru curaj, dar la inceput a fost un mic teaser pentru petrecerea care avea sa dureze pana aproape de 2 dimineata si doar am discutat diverse. Ulterior se fac prezentarile intre participantI si descrierea concursului care s-a desfasurat pe mai multe etape. Cu cat avansai mai departe, cu atat premiile erau mai multe si aveai sanse sa castigi marele premiu pe care eu inca il regret (desigur ca nu am castigat, as fi spus pana acum, nu?).

  • prima proba: ghiceste din ce film este replica ‘I’m just gonna hurt you really, really, bad’ dintr-o varianta de patru raspunsuri. Usor si am trecut mai departe cu totii cu quote-ul lui Joker din ‘Suicide Squad’ si am castigat automat cartea pe care este bazat filmul.
  • a doua proba: fa schimb de un obiect vestimentar cu cineva de langa tine. Zis si facut – schimb de tricou cu Raluca, ca doar aveam deja un hype urias sa trec mai departe; s-au facut voturi si trec la urmatoarea etapa.
  • proba a treia: saruta pe cineva din incapere timp de cinci secunde. Am avut ajutor si aici si am primit trecere la runda a patra, doar ca mai putini, adica doar 5. Si aici m-am pierdut, ca trebuia sa se faca o triere – completam cat mai repede o fraza inceput aleatoriu. si daca ‘din’ continui cu ‘de aici’, e clar ca nu am ce sa fac mai departe 🙁 silly me
  • proba a patra: bea 3 shoturi in 5 secunde. Toata lumea s-a descurcat, mai putin un concurent care a refuzat sa o faca, devenind Prizonier al jocului. Aici m-am oferit eu sa fac ‘sacrificiul’ si am castigat materiale promotionale.
  • proba a cincea: ultimii patru calificati au trebuit sa scoata un mar dintr-un bol cu apa in 30 de  secunde. Andreea, castigatoarea, a stabilit un record de sapte secunde, Kamara a jucat corect si Emil s-a descurcat cum a putut.
  • ultima proba: sa reusesti sa plangi in doua minute. Pe fundal rula ‘Goodbye My Lover’ a lui James Blunt. Si la votul final au cantarit implicarea, grimasele, minele si desigur cat de convingator esti. Si asa s-a ales castigatorul, care in plus fata de cei trei care au primit cate 200 de lei, va putea vedea in premiera, cu o luna si jumatate inaintea tuturor, un film la vizionarea interna. Si ce film! Nu stiu daca am voie sa spun, dar daca da, o s-o fac.

Multumesc din nou pentru invitatie Freeman si pentru gazduire Stone Club. M-am simtit teribil de bine – dovada si faptul ca am plecat printre ultimii invitati. Probabil as mai fi stat, dar mi-am amintit ca si gazdele au alte obligatii, ca de altfel si noi. Dar ce conteaza este ca distractia a fost la ea acasa si ca am petrecut cateva ore ca intr-o mare gasca galagioasa si pusa pe sotii.

Despre eveniment a mai scris Malaezu.

Vizionare trailer film:

 

Vezi si...

1 Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail