Lansari filme, Stiri

[PREVIEW] Guardians of the Galaxy: cronica proiectie speciala

Prin amabilitatea Cineforum, inaintea vizionarii de presa a filmului „Hercules” s-a pus la dispozitia publicului 17 minute din urmatorul film aflat sub umbrela producatorilor Marvel- „Guardians of the Galaxy”. Cu mentiunea ca mai asteptam si alte astfel de isprave mai des, ma bucura faptul ca lucrurile incep sa prinda contur la lansari.

Regizorul si scenaristul James Guun a avut grija ca la inceput sa ne asigure de interesul sau pentru ca proiectul sa fie pe placul nostru, insistand asupra faptului ca vizionarea in IMAX a vrut sa fie una de calitate.

guardians-of-the-galaxy

Ce am vazut si cum a fost? Am vazut un mix extins de promo-uri cu imagini din „Gardienii Galaxiei” si a fost superb. Poate ca nu sunt un fan atat de devotat cauzei Marvel, poate ca nu sunt cunoscatoarea seriilor de benzi desenate si ma limitez doar la insusirile cinematografice dobandite din filmele de pana acum, dar mi-a placut teribil de mult ce am vazut!

Daca primele minute au un curs liniar si facem cunostinta mai mult cu personajele principale Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Rocket (voce Bradley Cooper), Drax the Destroyer (Dave Bautista) si Groot (voce Vin Diesel), ulterior am privit un ansamblu alert cu cadre din film. Urmarim motivele incarcerarii celor cinci intr-o inchisoare situata intr-o aglomerare de stele. Alianta caraghioasa initial, salutata cu amuzament si reticenta de fiecare dintre ei, ii ajuta sa faca un plan pentru  a evada.

marvel7

Va fi interesant de urmarit modul cum se adapteaza fiecare la colaborarea cu celalalt, sa aflam trecutul fiecaruia dintre cei cinci „raufacatori” si sunt sigura ca vom urmari un spectacol cinematografic pentru genul stiintifico-fantastic. Cand spun asta ma bazez pe faptul ca s-a observat in doar cateva minute ca efectele speciale sunt oricum, numai artificiale nu. Si pentru o sincronizare veritabila intre imagine si context, coloana sonora (atat cat am furat din repriza de vizionare) va fi uimitoare.

Colajul de imagini de dupa ce facem cunostinta cu grupul de extraterestri inadaptati m-a convins ca „Guardians of the Galaxy” se vrea si va fi un film SF la un alt nivel. Numai vorbim de locuri izolate: actiunea este nelimitata, intr-un cosmos nemarginit. Eroii sunt atipici si antipatici, amuzanti si enervanti.

Curioasa, cucerita de poveste si contrariata de perspectiva unei povesti senzationale, astept cu interes sa urmaresc intreaga desfasura de forte. Si deja am un personaj preferat- Rocket Raccoon; cum sa nu-ti placa, mai ales cand este atat de modest: „Ain’t no thing like me, except me.”

Si am senzatia ca „Hooked on a Feeling” tocmai a fost resuscitat. La naiba, ce bine se potrivesc acordurile piesei pe actiunea din film!

Mai jos, un clip de 5 minute cu imagini din film:

http://youtu.be/EzI-U1Fh9zc

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.