Noutati din lumea filmului, Stiri

Pe platourile de filmare „Spectre”: in culisele noului film James Bond

In culisele filmului „James Bond: SPECTRE”

Filmarile pentru „Spectre”, cel de-al 24-lea film din celebra franciza britanica „James Bond”, s-au desfasurat in 4 locatii inedite, fiecare cu provocarile si avantajele ei. Iata ce trebuie sa stiti despre lunile de pregatiri, dar si despre orasul care apare pentru prima data intr-un film „James Bond”, inainte de a reintra in universul celui mai celebru agent secret din lume.
Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 6 noiembrie 2015, odata cu lansarea internationala, fiind proiectat in format 2D si IMAX 2D.

AUSTRIA

• SPECTRE este al 8-lea film Bond filmat pe zapada, dupa „In slujba Majestatii Sale”, „Spionul care ma iubea”, „Doar pentru ochii tai”, „Perspectiva unei crime”, „Cortina de fier”, „Lumea nu este de ajuns” si „Sa nu mori azi”.
• Echipa SPECTRE a putut avea acces la locatia ICE-Q din Solden doar cu telecabina.
• Vehiculele (Land Rover si Range Rover) au fost tractate pe munte de snowmobile din cauza lipsei de acces, locatia situandu-se la 3.000 de metri deasupra nivelului marii.
• Una dintre locatiile din Austria, oraselul Obertiliach, are o populatie de doar 700 de oameni. Totusi, 50 de localnici s-au alaturat echipei, fiind inclusi printre cei 250 de austrieci din cei 480 de membri ai echipei.
• Filmarea urmaririi din Austria a necesitat utilizarea a 18 masini – 11 Defendere si 7 Range Rovere. Toate au fost modificate in doar 4 saptamani. Cauciucurile cu nituri pentru gheata au fost pregatite manual, la fiecare cauciuc fiind folosite peste 1.500 de astfel de nituri.

427445ae-18d2-4c3e-9b55-b18e6bb6e7eb-620x372

MEXIC

• Bond se intoarce pentru prima data in Mexico City dupa aparitia sa in „Licenta pentru a ucide”. SPECTRE a fost filmat in trei locatii din Mexico City: Piata Tolsa, Zocolo si Hotelul Gran.
• In total, pentru scenele din Mexico City a fost nevoie de 5 luni de pregatiri, supravegheate de 27 de angajati, 25 fiind localnici.
• Pentru secventa „Ziua Mortilor” a fost nevoie de 3,5 ore pentru a crea multimea de figuranti. Costumele au fost realizate in 90 de minute – 350 in acelasi timp, fiecare necesitand cate 15-20 de minute.
• Pentru a se asigura ca nu pierde timpul, echipa de machiaj a folosit 187 de oglinzi si un sistem de semafoare pentru a diferentia figurantii care erau pregatiti, de cei care mai aveau nevoie de retusari. MAC a pus la dispozitie o mare varietate de produse.
• 75 de costumieri (70 din Mexic si 5 din Marea Britanie) au creat 1.500 de look-uri originale. Pentru a pregati costumele pentru filmarile de a doua zi, o echipa de noapte formata din 20 de oameni le curata si repara. Fiecare costum a fost facut sau cumparat in Mexic de catre mexicani.
• Scena filmata in Mexic a necesitat doua elicoptere, unul pentru a filma, iar celalalt pentru a fi filmat. Elicopterul filmat a fost vopsit si modificat in Mexico City pentru a avea un aspect infricosator. O parte din Piata Zocolo s-a transformat in heliport pentru a realimenta elicopterele.
• Politia a escortat cele 12 autobuze care transportau multimea de la si inapoi catre platou.

spectre-behind-the-scenes-effects-00

MAROC

• Nomazi locali au fost angajati pe post de ghizi si paznici pe timpul pregatirilor si filmarilor.
• Din cauza temperaturilor ridicate, echipa de productie a adus ochelari de soare, apa rece si vehicule de racire pe platoul din Erfoud.

a1f7654901b5851d43b5e2b5db8e9cb5

ROMA

• SPECTRE este filmul in care James Bond filmeaza pentru prima data la Roma.
• Atat Jaguarul CX75, cat si Aston-ul DB10 au fost reproiectate de SFX Vehicles pentru a face fata cascadoriilor.
• Palatul Blenheim a fost folosit ca spatiu pentru intalnirea SPECTRE din Roma. Echipa Action Vehicles a impodobit parcarea cu multe vehicule rare pentru a crea imaginea mafiei care ar participa la intalnire, printre acestea numarandu-se un Porsche 956 grupa de omologare B, un Bugatti construit complet din fibra de carbon, Jaguaruri concept XJ, o Lagonda de la Aston Martin si o selectie variata de alte super masini, incluzand Ferrari-uri 458 Speciale si California.
• In total, pentru scenele cu vehicule din Austria, Roma si Londra a fost nevoie de mai mult de 1.000 de cauciucuri, variind de la cele de vara la cele de iarna. Pentru pregatirea urmaririi de la Roma, echipa de productie a testat peste 400 de cauciucuri, inlocuind doar 12 in timpul filmarilor.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail