Festivaluri de film, Stiri

Nomad Film Festival: s-a dat startul inscrierilor [COMPETITIE]

Prima editie a NOMAD Film Festival se va desfasura in perioada 19 mai – 28 iunie, si va ajunge in patru orase din tara – Bucuresti, Timisoara, Targu Mures si Constanta, dar si la Oslo, Norvegia.

Filmele selectate in festival vor aborda subiecte care exploreaza identitatea multiculturala locala – loc de intalnire a lumilor din est si vest, in care convietuiesc 19 minoritati, deci 19 moduri de a fi. Comunitatile etnice, pastrarea identitatii intr-un prezent din ce in ce mai standardizat si uniformizat, efectele tranzitiei asupra vietii rurale si urbane din Romania, sunt doar cateva teme pe care tinerii regizori romani si straini pot alege sa le abordeze dintr-o perspectiva personala si inedita.

Nomad Film Festival asteapta pentru inscriere scurtmetraje (documentare, filme de fictiune, filme experimentale, animatii, proiecte antropologice, reportaje video de investigatie etc.) cu durata de pana la 20 de minute, realizate dupa 1 ianuarie 2012. Regizorii sunt asteptati sa-si inscrie filme care poarta amprenta autorului, care prezinta viziuni atat din interior, cat si din exterior si redau realitati necunoscute chiar si intre locuitorii aceleiasi tari si intre tarile vecine. Scurtmetrajele sunt selectionate atat dupa subiectul lor, cat si dupa abordarea cinematografica.

Competitia din cadrul Nomad are ca obiective descoperirea filmelor independente romanesti/straine, promovarea creatiilor de film ale regizorilor din noul val, precum si incurajarea artistilor aflati la inceputul carierei. Pe langa filmele selectate in sectiunea de competitie oficiala a festivalului, organizatorii va propun in cele sase zile de proiectii din fiecare oras, lungmetraje premiate prezentate in afara competitiei.

Data limita pentru inscrieri: 30 aprilie 2015

Asteptam filmele in format DVD (minim HD (adica la rezolutie de 1280×720) si de preferat in format MP4 sau MOV) pe adresa: Asociatia Culturala Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, Bucuresti, Romania sau pe e-mail la adresa nomad@metropolisfilm.ro, insotite de formularul de inscriere completat.

Puteti consulta regulamentul concursului aici.

In urma jurizarii, vor fi alese sase scurtmetraje care vor fi proiectate in cadrul festivalului, in cele cinci orase, iar 3 dintre ele vor fi premiate:

  • Premiul NOMAD – 2000 Euro
  • Premiul II – 1000 Euro
  • Premiul III – 500 Euro

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.