Noutati din lumea filmului, Stiri

Liceeni vad filme europene: Cinema-Edu [Editia V]

Maraton cu filme europene pentru liceeni la Cinema-Edu

Atentie, incepe Cinema-Edu, editia a cincea! Peste 50 de licee vor participa gratuit, in perioada februarie-iunie 2015, la cel mai mare proiect de educatie cinematografica si sociala din Romania. Cinema-Edu isi propune sa starneasca interesul tinerilor fata de filmul de arta, incurajandu-i sa participe activ la dezbaterile non-formale de la finalul fiecarei vizionari.

Anul acesta, filmele Cinema-edu au ca punct comun prietenia, maturizarea, descoperirea si formarea identitatii personale, teme abordate din diferite perspective in filmele : Vandal (r. Helier Cisterne, 2013), Couleur de Peau : Miel / Culoarea pielii : Miere (r. Laurent Boileau, 2012) si La lengua de las mariposas / Limba Fluturilor (r. Jose Luis Cuerda, 1999), Phoenix (r. Christian Petzold, 2014), Ida (r. Pawel Pawlikowski, 2013), castigatorul premiului Oscar pentru cel mai bun film strain, Bekas/In cautarea lui Superman (r. Karzan Kader, 2012), Macondo (r. Sudabeh Mortezai, 2014). Astfel, liceenii vor avea ocazia sa vizioneze o selectie de filme lansate si premiate la mai multe festivaluri prestigioase din Europa si din lume (Berlin, Toronto, Dubai, s.a.). Primele doua filme prezentate la Cinema Elvira Popescu sunt:

  • Vandal, in care Cherif, un adolescent rebel, descopera pasiunea pentru grafitti si ajunge sa se cunoasca prin intermediul acestei arte nonconformiste.
  • Culoarea pielii: Miere, povestea biografica a lui Jung, unul dintre cei 200.000 de copii imprastiati in intreaga lume in urma Razboiului din Coreea, redata prin intermediul animatiei combinate cu imagini de arhiva.

La Institutul Cervantes vor avea loc proiectiile filmului Limba fluturilor, unde liceenii sunt invitati sa vada lumea prin ochii lui Moncho, un baietel aflat la varsta primelor descoperiri in mijlocul tumultosului Razboi Civil din Spania.

Pentru mai multe informatii despre filme, despre temele de discutie propuse si despre concepte de media literacy, elevii si profesorii participanti vor putea descarca ghidurile educative postate pe site-ul cinema-edu.ro
Pentru primele evenimente, dezbaterile de la finalul proiectiilor vor fi moderate de criticul de film, Florin Barbu.
Anul acesta Cinema-Edu se desfasoara in urmatoarele localitati : Bucuresti, Timisoara, Piatra Neamt, Slatina, Corabia, Giugiu, Caracal, Moinesti, Slobozia, Moreni, Targoviste.

Pentru mai multe detalii si programari invitam profesorii de liceu sa ne scrie pe adresa de mail cinemaedu2015@gmail.com sau sa ne contacteze telefonic la numarul 0723234006.

Cinema-edu 1

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.