Festivaluri de film, Stiri

NexT 2015: Kung Fu, muzica, scurtmetraje europene

Kung Fu, muzica si cele mai bune scurtmetraje europene la NexT 2015

Cel mai mare festival de scurtmetraje din Romania le pregateste cateva surprize spectatorilor, intr-o editie care acopera gusturi foarte diverse: o seara memorabila de filme „cu batai”, povesti pe muzica si colectia de titluri nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film in 2014. Editia a noua a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 15 si 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO.

Miercuri, 1 aprilie, de la 20.00, in Club Control, Warm Up NexT 2015 aduce o mostra din selectia de anul acesta, intr-o seara cu filme din diverse sectiuni si petrecere. Intrarea este libera.

Intre 15 si 19 aprilie, in noul program Kung Fu NexT, spectatorii vor savura scurtmetraje de actiune care parodiaza cinema-ul asiatic de gen, „filme cu batai”, cu iconografie kung fu, comedii care arata cat de tare a patruns in cultura forma aceasta de cinema popular. Cele sapte filme din Kung Fu NexT vor fi proiectate sambata, 18 aprilie, ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco, si duminica, 19 aprilie, ora 20.00, la J’ai Bistrot.

  • Do Kwan Tae e o parodie delicioasa a filmelor cu batai
  • Schupakface: Genesis – a blockbusterelor cu supereroi
  • Salvation, o femeie isi casapeste rapitorii in stilul eroinei din Resident: Evil,
  • Le Petit Dragon, fantoma lui Bruce Lee reinvie, doar ca in forma unei jucarii.

Muzica, sunetele si ritmul au un rol central in filmele din NexT Beat. Scurtmetrajele din NexT Beat vor rula duminica, 19 aprilie, ora 20.30, la Cinema Elvire Popesco. Noua sectiune cuprinde opt scurtmetraje, printre care:

  • Una furtiva lagrima, in care pesti pe cale sa fie gatiti canta cu vocea lui Caruso
  • Carpe Jugular, un excelent musical in care ringul de dans e un sangeros camp de lupta
  • Je sens le beat qui monte en moi, cu o tanara, ghid turistic, care sufera de o boala bizara – la orice melodie, simte impulsul incontrolabil de a dansa,
  • La Vie parisienne, un musical despre un trio amoros, in stilul filmelor lui Christophe Honore.

Una furtiva lagrima_NexT Beat

Revine la NexT, ca in fiecare an, programul Short Matters!. Cele mai bune scurtmetraje europene, premiate in marile festivaluri si nominalizate in 2014 la Premiile Academiei Europene de Film (EFA) pot fi vizionate in premiera la Bucuresti, la Institutul Cultural Roman, joi, 16 aprilie, de la ora 18.00. In programul initiat de EFA se afla si castigatorul The Chicken (r. Una Gunjak), selectionat la Cannes, in Semaine de la Critique, si recompensat cu peste 25 de premii. Este drama emotionanta a unei fetite si a mamei ei, in Sarajevo anului 1993.

Chicken_Short Matters

Pride (r. Pavel Vesnakov), marele castigator la Clermont-Ferrand 2014, cel mai important festival de scurtmetraje, reda confruntarea dintre un bunic, fost general, si nepotul homosexual; documentarul Shipwreck (r. Morgan Knibbe), premiat la Locarno, surprinde urmele cosmarului din portul Lampedusa, cand 360 de imigranti africani au murit inecati; comedia neagra animata The Missing Scarf (r. Eoin Duffy) s-a aflat si pe lista scurta la Oscar, iar surprinzatorul Taprobana (r. Gabriel Abrantes) vine de la Berlinale.

Pride2_Short Matters

Biletele pentru Oscars Night si abonamentele au fost puse in vanzare pe www.eventbook.ro.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail