CineCronici, Comedie

Neighbors (2013)

116191_gal“ – Teddy Sanders: We’re throwing a Robert De Niro party.

– Pete: You call the cops, you violate the circle of trust, Focker.”

  • Regizor:Nicholas Stoller
  • Actori: Seth RogenRose ByrneZac Efron, Dave Franco, Christopher Mintz-Plasse
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 96 minute

Jongland cu mai multe subgenuri ale comediei, Nicholas Stoller a testat romantismul intr-o forma mai galanta („The Five Year Engagement”), comedia-drama („Forgetting Sarah Marshal”; o incantare) cat si comedia-rock, cu mai putin energicul „Get Him To the Greek”. Este adevarat ca toate aceste experimente au fost soldate cu aprecieri. Cu „Neighbors” regizorul incearca publicul cu vulgaritate si scene necenzurare. Toate sunt parte ale aceluiasi platou servit cu descriere anterior, o alegere dintr-un meniu care se precipita cu anumite ingrediente, uitand de preocuparea pentru scenariu. Asta pentru ca personajele sunt prea ocupate sa realizeze conceptul de maturizare, ideea pe care filmul se si bazeaza, la care adaugamconflictul dintre doua generatii. Vecini dificili am mai vazut prin filme („The Whole Nine Yards”), dar aici harmalaia ia locul unei neintelegeri care uneori functioneaza spre deliciul publicului dornic sa rada.

107257_gal

„Neighbors” pune fata in fata, intr-un duel al principiilor si orgoliilor, o familie cu un copil si o familie cu cativa membri, mai exact o fratie a unei universitati. Pentru Mac Radner (Seth Rogen) si sotia sa (Rose Byrne) lucrurile sunt destul de monotone si cei doi incearca sa gaseasca diverse stimulente pentru a da o alta infatisare traiului cotidian. Atunci cand langa ei se muta o grupare galagioasa (si prietenoasa la inceput) de studenti, lucrurile par interesante, dar curand distractia este inlocuita cu nervozitate, ceea ce declanseaza un razboi al intrecerii intre animozitati si planuri de razbunare pentru a vedea cine cedeaza primul. 

 

107255_gal

 

Un rating care interzice accesul copiilor sub varsta de 15 ani in sala este explicat prin faptul ca dialogurile si situatiile isi bazeaza momentele pe sex, glume cu sex, consum de droguri si ridiculizarea adolescentilor naivi. Desigur, aceste caractere deranjeaza si nu. In cazul meu ironiile si aluziile nu au functionat atat de bine, dar reactiile au fost pozitive in sala, de cele mai multe ori. Cei doi tinerei, Zac Efron si Dave Franco fac cateva figuri frumusele, atunci cand nu sunt prea ocupati sa rupa cate un nasture de la camasa. „Neighbors” gafeaza la calitatea strengariilor si incarca scenariul cu pauze dese de la subiectul principal. Duelurile celor doua grupuri nu sunt suficiente pentru a pastra un ritm al rasului generat mai rar decat s-ar dori. Cu toate acestea, filmul are publicul sau si, pentru acestia, vizionarea este obligatorie (va invit la concurs aici). 

Rating autor: nota 6

Filmul intra din 16 mai in cinematografe si este distribuit de RoImage caruia ii multumesc pentru invitatie.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kAoA1lvAo1A]

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.