INTERVIURI

Lauren Lee Smith -“Misterele lui Frankie Drake”. Sezonul 4 al serialului se difuzeaza exclusiv pe Epic Drama

Interviu cu Lauren Lee Smith – Misterele lui Frankie Drake (sezon 4) – din 23 februarie pe Epic Drama

Interviu oferit cineamator.ro de către Epic Drama

Epic Drama difuează din 23 martie, săptămânal, de la ora 22:00, serialul de epocă Frankie Drake Mysteries. 

SINOPSIS Frankie Drake Mysteries – Misterele lui Frankie Drake este un serial canadian, care a avut premiera in România, în noiembrie 2018 când serialul a început să fie difuzat pe postul Epic Drama. Producția o are în centrul poveștii pe Frankie Drake (interpretată de Lauren Lee Smith), prima femeie detectiv particular din Toronto anului 1920, care rezolvă cazuri alături de Trudy Clark (Chantel Riley). Cel de-al patrulea sezon al serialului Misterele lui Frankie Drake va fi și ultimul, spre dezamăgirea fanilor din întreaga lume, dar și a echipei de actori.

Misterele lui Frankie Drake revine la Epic Drama pentru cel de-al patrulea sezon, o poveste ce aduce noi provocări cvartetului familiar format din Frankie Drake, prima femeie detectiv privat, Trudy Clarke, asistenta ei, Mary Shaw, care lucrează la poliție, și Flo Chakowitz, funcționar la morgă. Ca de obicei, în meniu se află crime, răpiri și otrăviri, precum și o serie de mistere ce se desfășoară departe de ochii poliției. Acum nu doar coafurile și hainele eroinelor se schimbă odată cu vremurile, ci și slujba și viața lor personală. 

Pentru a marca premiera sezonului 4 al seriei “Misterele lui Frankie Drake”, de la Epic Drama din 23 martie, puteți citi un interviu pentru CineAmator cu actrița principală, Lauren Lee Smith.

Frankie Drake – în căutarea prințului de România

Până atunci, sunt multe de savurat în această cursă finală. Pe măsură ce înaintăm spre episodul doi, Frankie se bucură de compania noului ei iubit, Allessandro, un pilot de curse european, iar partenera ei în munca de detectiv, Trudy (interpretată de Chantel Riley), are îndoieli în legătură cu mutarea la Ottawa împreună cu logodnicul ei Bill. De la aceste chestiuni personale sunt distrase atunci când un prinț playboy este dat dispărut în Toronto, iar ele se implică în căutarea lui. Și trebuie să acționeze cu mare discreție, deoarece acesta este chiar moștenitorul regelui României!

Ca întotdeauna, prietenele lor Mary (Rebecca Liddiard), care lucrează drept ofițer de moravuri pentru poliția din Toronto, și asistenta de servicii funerare Flo (Sharron Matthews) le ajută la vânătoare. Deci, o s-o vedem în cele din urmă pe Frankie stabilindu-se la casa ei, alături de bărbatul viselor ei?

„Vom vedea pe măsură ce sezonul continuă”, Lauren râde. „Dar cred că este prima dată când o vedem pe Frankie dând semne că ar vrea să se dedice unei relații cu cineva extrem de vivace și cu un stil de viață care o atrage. Pentru prima oară, acceptă faptul că are un prieten real și cred că este fericită… cel puțin în primele episoade!”

Un film de epocă, cu caracter contemporan

Filmările din acest sezon au fost decalate spre finalul anului, din cauza izbucnirii epidemiei de COVID-19, ceea ce a dat serialului și un aer ușor diferit față de sezoanele anterioare.

„De obicei, filmam vara, dar de data aceasta nu am putut începe până în septembrie, fiind prima dată când am filmat în timpul iernii. A fost chiar frumos, de fapt, pentru că am înfățișat un pic dintr-un Toronto înghețat. Să nu mai spun că am și avut astfel ocazia să port niște jachete de piele frumoase. În acest serial, ne abatem oarecum de la stilul vestimentar al vremii în ceea ce privește garderoba lui Frankie. În primul sezon, am încercat să purtăm doar îmbrăcăminte de epocă, dar se distrugea foarte ușor, așa că au început să le amestece cu haine contemporane. Dar Frankie oricum nu este genul de tipă care să poarte fustă și pălărie. Mi-a plăcut foarte mult ideea ca ea se joace un pic cu aspectul androgin. Și este explicabil, dacă te gândești că a călătorit foarte mult și a împrumutat bucăți de modă de aici și de colo pentru a-și crea propriul stil și a purta pantalonii”.

Un astfel de stil face ca Lauren, în vârstă de 40 de ani, să poată interpreta în film mai multe scene de luptă.

„Cred că ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la serial a fost componenta fizică”, spune Lauren râzând. „Mi-au dat un antrenor de box când am început și am continuat să practic boxul în ultimii patru ani, chiar și atunci când nu filmăm. A devenit o parte imensă a vieții mele. De asemenea, a trebuit să învăț și alte lucruri, cum ar fi scrima și dansul și bucăți de limbi diferite, ici și colo. În plus, a trebuit să-mi iau permisul de motocicletă, ceea ce mă nelinișitea, pentru că, deși lui Frankie îi place să meargă cu motocicleta, mie cu siguranță nu”.

Ce faci când rigoarea vremii de lasă fără păr. La propriu

La începutul serialului, Frankie avea părul roșu în loc de blond, dar a trebuit să-l schimbe când a început să-i cadă.

„A avea părul roșu a fost o idee distractivă, dar era o nebunie absolută să-l întrețin. Părul meu pur și simplu nu a suportat. Așadar, în sezonul doi, am încercat o perucă, dar nici asta nu a funcționat, deoarece îmi consuma foarte mult timp să pun și să scot peruca în fiecare zi. Și astfel, până în sezonul trei, toată lumea a spus: „Stai puțin. De ce nu facem bobul clasic din anii 1920 și poți să-ți păstrezi părul”? Iar eu am spus:„ Da! Aleluia! Economiseam astfel aproximativ 45 de minute, și îmi salvam și părul”.

Portret Lauren Lee Smith

Înainte de a obține rolul lui Frankie Drake, Lauren, născută în Vancouver, s-a mutat cu familia la Los Angeles când avea 14 ani. A fost model pentru o vreme, înainte de a se apuca de actorie când a fost distribuită într-un serial TV numit The L Word despre un grup de tineri prieteni din partea de vest a Hollywoodului, în care a interpretat rolul unei bucătărese lesbiene. La 17 ani s-a întors singură la Vancouver, pentru că îi era foarte dor de casă. De atunci, lucrează aproape în continuu. Numeroasele sale roluri TV îl includ pe cel al unui mutant cu abilități psihice în serialul SF Mutant X și pe cel al lui Riley Adams în CSI: Crime Scene Investigation. De asemenea, și-a făcut un obicei din a accepta roluri destul de controversate, cum ar fi cel al unui personaj obsedat de sex în Lie with Me, un student suicidal în Helen și un suflet tulburat atât în A Night For Dying Tigers, cât și în Cinemanovels.

„Privind în urmă, cele care au însemnat cel mai mult pentru mine sunt Helen, care a pătruns în lumea bolilor mintale, un film frumos cu un impact puternic, și Lie with Me, care a fost primul meu rol într-un film și încă unul controversat aici, în Canada, un rol care m-a ajutat foarte mult ca actor. Și A Night For Dying Tigers și Cinemanovels au însemnat foarte mult pentru mine. În toate aceste filme, am interpretat personaje foarte defecte, cu probleme majore profunde și întunecate. Nu știu ce spune asta despre mine”.

Proiecte de viitor Lauren Lee Smith

„Încă nu am voie să spun nimic, dar sunt pe punctul de a începe un film la Vancouver și apoi se pare că voi face ceva foarte grozav în lumea teatrului spre sfârșitul anului. Este frumos că majoritatea muncii mele s-a desfășurat în Canada. Am făcut câteva seriale și filme în State, dar tot revin în Canada pentru proiecte. Deci, ori de câte ori agenți sau manageri sau oricine altcineva îmi spune „Hei, ar trebui să fii în LA”, nu înțeleg de ce. Am o carieră de care sunt foarte mulțumită aici, în Canada. De ce aș pleca?”

Lauren este căsătorită cu cineastul de origine germană Erik Lee Steingrover cu care are o fiică, Tula Ray.

„A fost pe platoul de filmare cu mine de câteva ori pentru Frankie Drake și îi arăt mici părți ale serialuli. Împlinește cinci ani la sfârșitul lunii aprilie, așa că abia începe să înțeleagă că mama ei este actriță, ce înseamnă asta, și ce înseamnă să interpreteze un personaj. I se pare mișto când mă vede pe motocicletă. Spune: „Uau! Uită-te la mami!”

Ce zice despre posibilitatea ca Tula să îi calce pe urme?

„Doamne ferește, sper că nu”, Lauren râde. „Deocamdată, vrea să fie cântăreață. Dar este atât de greu de spus! Eu știam încă de la o vârstă fragedă că asta vreau să fac. Când am văzut-o pe Jennifer Connelly și pe David Bowie în Labyrinth, când aveam șase sau șapte ani, și toată lumea pe care a creat-o Jim Henson. Îmi spuneam: „Asta vreau să fac. Vreau să fiu într-o lume fantastică! Însă văd cum Tula iubește să fie în centrul atenției, deci cine știe? Eu o încurajez să fie medic sau dentist sau avocat”.

Vizionare trailer:

Vezi si...

2 Comments

 1. Mia at  -  Răspunde

  Respect the history of the Romanians, not just write every nonsens that comes into your head as a writer. We Speak Romanian a latin language, we are not Russians or Hungarias. They came much later în our provincies tried always to change thd truth for own benefits. We had no Pavel, or Roxana speaking hungarian în Romanian Royal family. Stick to reality please. They spoke German if you want, but not Russian or Hungarian. They learnt and always spoke Romanian as Romanians Royal Family with German origin. Write so nonsonse about your own history which I believe has enough examples of such characters Prince charming
  and easy women, and broadcast it everywhere you want.
  Thx for your time.

  • Angela at  -  Răspunde

   Hello, Mia! This is an interview for a fictional tv show, it’s not assumed as a history fact.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.